Tenis

Otac Caspera Ruuda rezultat karijere ostvario u Melbourneu, zaustavio ga Goran Ivanišević

Branimir Korać • četvrtak, 02.06.2022.
Otac Caspera Ruuda rezultat karijere ostvario u Melbourneu, zaustavio ga Goran Ivanišević
Foto: EPA

U polufinalu Roland-Garrosa sastaju se Marin Čilić i Casper Ruud, a obitelj Ruud već ima iskustva s Hrvatima u najboljim nastupima na Grand Slam turnirima...

I Marin Čilić i Casper Ruud žive svoje najbolje trenutke u Roland-Garrosu u karijeri. Čilić je tako kompletirao polufinala na sva četiri Grand Slam turnira, a Ruud je prvi put u karijeri u polufinalu na Grand Slam turniru.

Casper Ruud je sin poznatog norveškog tenisača Christiana Ruuda, u to vrijeme najboljeg norveškog tenisača, u biti najboljeg do dolaska sina Caspera. Upravo Christian je imao i najbolji norveški rezultat na Grand Slam turnirima i to četvrto kolo na Australian Openu 1997. godine.

Tamo je naišao na najboljeg hrvatskog tenisača u tim trenucima Gorana Ivaniševića koji je zaustavio njegov pohod. Ruud je krenuo pobjedom protiv Jana Siemerinka s 10:8 u petom setu, zatim je u tri seta izbacio Leandera Paesa pa u četiri seta Nevillea Godwina da bi u sjajnom meču u pet setova s 4:6, 6:2, 6:7, 6:3, 6:3 izgubio od Gorana Ivaniševića.

Ukupno su se Ruud i Ivanišević sastajali pet puta, Norvežanin je slavio u prvom meču u Davis Cupu u petom setova, ali u naredna četiri meča Ivanišević je bio bolji.

Neka se povijest ponovi i Hrvat još jednom bude koban po "dinastiju Ruud".

FOTO: EPA/MARTIN DIVISEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!