Vodeni sportovi

Hrvatska bez previše muke svladala Gruziju i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 27.06.2022.
Hrvatska bez previše muke svladala Gruziju i izborila četvrtfinale Svjetskog prvenstva
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija upisala je novu pobjedu na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. U osmini finala bila je bolja od Gruzije s 13:7...

Niti šok zbog suspenzije Burića nije ostavio traga na hrvatskim vaterpolistima, ozbiljno su shvatili Gruziju, odigrali dobru utakmicu i bez previše problema prošli su u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Hrvatska je već do početka zadnje dionice riješila pitanje pobjednika i tamo je samo mirno održavala stečenu razliku.

Gruzijci su izdržali jednu četvrtinu i nešto sitno u drugoj, držali su se do 3:3, ali onda je Hrvatska povezala tri gola i odvojila se na 6:3.

Bilo je to prvo odvajanje na susretu, jednom je Gruzija smanjila na minus dva (6:4), no Hrvatska je odgovorila novom serijom, napravila čak 4:0 i s 10:4 vodstvom ušla u zadnju dionicu.

Tu je već bilo jasno tko će u četvrtfinale. Gruzija nema tu kvalitetu da bi mogla zaprijetiti nekim smanjenjem zaostatka i vraćanjem neizvjesnosti, Hrvatska je rutinski dovršila posao te izborila mjesto među osam.

Završilo je 13:7 za Hrvatsku, Konstantin Harkov zabio je četiri gola, Jerko Marinić Kragić tri, Marko Žuvela dva, a po jedan Loren Fatović, Ivan Krapić, Luka Bukić i Andrija Bašić.

Hrvatska u četvrtfinalu igra protiv Srbije.

Svjetsko prvenstvo, osmina finala:
Hrvatska - Gruzija 13:7

FOTO: EPA/Zsolt Czegledi

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!