Nogomet

Čabraja i službeno postao novi igrač Hiberniana

Matej Kačan • srijeda, 13.07.2022.
Čabraja i službeno postao novi igrač Hiberniana

Prije nekoliko dana najavljeni posao odlaska Marijana Čabraje u Hibernian napokon je posao i služben pa je hrvatski lijevi bek potpisao ugovor sa Škotima...

Dosadašnji lijevi bek Dinama, 25-godišnji Marijan Čabraja i službeno je kompletirao svoj transfer u Hibernian. Posao je ranije najavljen, a Dinamo ga pušta bez odštete uz postotak buduće prodaje.

Čabraja je u Dinamo stigao 2021. iz Gorice za odštetu od oko milijun i pol eura, ali se nije nametnuo pa je bio na posudbama u Ferencvarošu i Olimpiji, a u Mađarskoj je podigao i naslov prvaka.

Hibernian je prodao svog mladog škotskog reprezentativca Josha Doiga u Veronu pa će ga Čabraja zamijeniti na toj poziciji.

Rošen u Puli, Čabraja je prve nogometne korake učinio u Jadranu iz Poreča, a u Dinamo je otišao u mlade kategorije 2010. i zadržao se do 2018. i odlaska u Goricu, afirmacije pa povratka u Maksimir.

"Ima iskustvo igranja na vrlo visokoj razini i idealne je dobi za dodatak našoj ekipi. Atletičan je, vrlo tehnički potkovan lijevi bek koji ima kvalitetu na lopti, u dodavanju i distribuciji. Sigurno će pojačati ekipu", rekao je trener Lee Johnson o hrvatskom igraču.

FOTO: Hibernian FC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!