Nogomet

Otvaranje na Maksimiru: Dinamo dočekuje prošlosezonsku 'crnu mačku'

Branimir Korać • petak, 15.07.2022.
Otvaranje na Maksimiru: Dinamo dočekuje prošlosezonsku 'crnu mačku'
Foto: FaH

U prvom susretu prvog kola SuperSport HNL-a Dinamo na Maksimiru dočekuje Lokomotivu. Prvak ulazi u ovu utakmicu kao favorit, ali Lokosi se nadaju kako mogu do iznenađenja...

U nekim ligama je tradicija da prvak na svom stadionu otvara novu sezonu i da je upravo to prva utakmica u novoj sezoni. To će se dogoditi i na početku nove sezone u hrvatskom nogometu, a ostaje za vidjeti hoće li to postati tradicija ili je samo slučajnost zbog Dinamovih europskih obaveza.

Nova sezona donosi i promjene, novi je glavni sponzor lige, prodana su i TV prava od kojih će napokon koristi imati i klubovi, većina se pojačavala i očekuje se kvalitetna i zanimljiva sezona.

Dinamo je svakako jedan od tih koji su se pojačali, na okosnicu momčadi od prošle sezone dodani su Josip Drmić, Boško Šutalo i Robert Ljubičić. Međutim u Dinamu tu ne misle stati, postoje još određeni nedostaci u momčadi koji će se pokušati ispraviti.

Dinamo iza sebe ima već jednu službenu utakmicu i to u SuperSport Superkupu gdje je bio bolji od Hajduka, ali slavio tek u raspucavanju. Posebno dojmljivo Dinamo je izgledao u drugom poluvremenu tog dvoboja kada je Lovre Kalinić čudesnim obranama spašavao Hajduk.

Lokomotiva je za to vrijeme odrađivala pripreme u Nizozemskoj, igrala i protiv velikog Ajaxa, ali i ostala bez svog najboljeg igrača. Naime Lukas Kačavenda je upravo na pripremama zaradio tešku ozljedu križnih ligamenata, mora na operaciju i neće ga biti do proljetnog dijela sezone.

Bez obzira na taj veliki hendikep, Lokosi će napraviti sve da iznenade Modre, uostalom prošle sezone su im otkinuli čak sedam bodova.

Što su rekli

Ante Čačić (trener Dinama): "Na startu smo nove sezone, čeka nas prva utakmica, ekipa koja je prošle sezone uzela sedam bodova protiv Dinama. Zato je to utakmica koja zaslužuje veliku pozornost s naše strane. Želja su nam tri boda, trebat ćemo zaista dobrih 90 minuta. Na dispoziciji imamo dovoljno igrača, Emreli, Boško Šutalo, Bulat još nisu spremni kao i Marin koji je imao uganuće zgloba na treningu. Josip Šutalo konkurira za nastup. Onaj loš dio utakmice protiv Hajduka smo izanalizirali i na tome smo dali akcent, radili smo da se takve stvari ne događaju."

Silvijo Čabraja (trener Lokomotive): "Slijedi nam iznimno teška utakmica protiv Dinama, prvaka koji je prošli tjedan u Superkupu pokazao svoju snagu te da je nastavio tamo gdje je stao prošle sezone. Dinamo je svakako favorit, no uz maksimalnu koncentraciju, predanost i angažman na terenu možemo doći do pozitivnog rezultata, što smo pokazali i prošle sezone. Nažalost, svi smo žalosni zbog ozljede Kačavende pred kojim je operacija i višemjesečni oporavak. Naravno da je to veliki gubitak za Lokomotivu, kao i za U-21 reprezentaciju, no poznavajući Lukasov karakter i borbeni duh, neće klonuti duhom već će predano raditi kako bi se vratio još jači."

Nedostaju

Dinamo: Emreli, Bulat, B.Šutalo, Marin (ozlijeđeni)

Lokomotiva: Vasilj (tri žuta kartona), De Haas (nespreman), Kačavenda, Cipetić, Stojković (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Maksimir, 20:00 sati

Suci: Dario Bel (Osijek), Marjan Tomas (Osijek), Kruno Šarić (Županja), Ivan Matić (Osijek). VAR: Mario Zebec (Cestica), Jerko Crnčić (Vrbovec)

Prošli dvoboj

Lokomotiva - Dinamo 1:1 - Prošli put Lokomotiva i Dinamo sastali su se u 33. kolu HT Prve lige, bilo je to prije dva i pol mjeseca, a susret je završio 1:1. Sandro Kulenović doveo je Lokomotivu u vodstvo u 30. minuti, a Nikola Soldo vratio je Modre u utakmicu autogolom početkom drugog poluvremena. Bio je to jedan od lošijih nastupa Dinama otkako se na klupu vratio Čačić.

Prognoza

Pobjeda Dinama: Zna se tko je favorit u ovom dvoboju i sve osim pobjede Dinama bit će veliko iznenađenje. Modri od početka moraju krenuti snažno, prošla sezona bila je upozorenje.

FOTO: HINA/Damir SENČAR

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!