Nogomet

Osijek se nada čudu na Maksimiru koje bi ga počelo izvlačiti iz krize

Mihaela Bradovski • subota, 20.08.2022.
Osijek se nada čudu na Maksimiru koje bi ga počelo izvlačiti iz krize
Foto: FaH

Dinamo kao veliki favorit dočekuje Osijek koji ne izgleda dobro, u dubokoj je krizi i nada se kako bi mogao dobrim rezultatom u ovom susretu najaviti izlazak iz krize...

Najgore je kada se moraš vaditi, a protivnik ti je Dinamo. Osijek nema izbora, mora početi pobjeđivati ne birajući tko mu je protivnik. Atmosfera u i oko momčadi je vrlo teška, Nenad Bjelica zasad ima podršku čelnika kluba, ali neće to trajati dovijeka, a i na njemu se vidi kako mu sve ovo teško pada.

Svjestan je Bjelica koliko bi mu ova pobjeda značila i što bi mu donijela, bio bi to svojevrsni katapult za bolje dane. Na ruku mu ne ide niti činjenica da je dio igrača van konkurencije za nastup i nema sve one najbolje na raspolaganju.

Novi poraz još bi dodatno pojačao nervozu i potkopao atmosferu koja je ionako dovoljno mučna.

Što se Dinama tiče, on je ove sezone pokazao da kada je raspoložen, u Hrvatskoj mu nitko ne može parirati. Ante Čačić ponovno će rotirati, ovaj susret dolazi mu između dva jako bitna europska dvoboja s norveškim Bodom i mora razmišljati i o tom uzvratu.

Nekako su malo splasnule i neopravdane kritike na račun Čačića, Dinamo igra dobro, ostvaruje ambicije i bilježi pobjede. Jedini poraz upisan je u Norveškoj, ali s tih 1:0 je i dalje u igri za grupnu fazu Lige prvaka.

Pobjeda protiv Osijeka dodatno bi poboljšala atmosferu uoči tog uzvrata protiv Bodo/Glimta, ali i učvrstila Dinamovu poziciju na vrhu ljestvice. Ulog nije mali, a u Dinamu su svjesni kako je Osijek kvalitetna momčad koja je samo trenutno u krizi te si ne smije dopustiti opuštanje.

Što su rekli

Ante Čačić, trener Dinama: "Koja god momčad počne ovaj dvoboj, tražit ćemo dobru igru, želimo dohvatiti nova tri boda. Rotacije? Zdravstvena situacija je dobra, Boško Šutalo je malo osjetio list, Bulat i Theophile treniraju s momčadi, blizu su povratka, a Josipa Šutala očekujemo kroz neka dva tjedna. Osijek je loše zakoračio u prvenstvo, sada žele izaći iz krize, satkani su od kvalitetnih igrača i s dobrim trenerom, pa će taj izlazak iz krize jednom doći. Nama je ovo važna utakmica, želimo zadržati dobro ozračje pred sljedeću utakmicu. Ovo nam je 11. utakmica u 40 dana, imamo još tri utakmice u sljedećih devet dana, moramo rasporediti snage da budemo u tim dvobojima pravi."

Nenad Bjelica, trener Osijeka: "Na raspolaganju nema Malenice zbog problema s rukom, Nejašmić i Žaper nisu ovaj tjedan bili u punom pogonu i treningu s ekipom. Također i Caktaš koji je nastradao, srećom ne tako teško kao Igor Postonjski u tom duelu. Caktaš je tu dobio udarac u koljeno i cijeli tjedan nije trenirao. To su igrači koji neće biti na raspolaganju, upitan je i Škorić koji je osjetio zatezanje u zadnjoj loži, tijekom tjedna je trenirao smanjenim intenzitetom. Vidjet ćemo pred utakmicu koliko će biti u stanju. Momčad je dobro trenirala i vjerujemo da smo spremni te da će to biti prekretnica sezone s pozitivnim rezultatom."

Nedostaju

Dinamo: B.Šutalo, J.Šutalo, Theophile-Catherine, Bulat (ozljede)

Osijek: Malenica, Nejašmić, Žaper, Caktaš (ozlijeđeni)

Mjesto, vrijeme, suci

Maksimir, 21:05

Suci: Patrik Kolarić (Čakovec), Bojan Zobenica (V. Gorica), Ivan Mihalj (V. Gorica), Mario Zebec (Varaždin). VAR: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Split)

Prošli susret

Dinamo - Osijek 3:0 - Dinamo je odigrao odličnu utakmicu s kojom se približio naslovu prvaka, a u pobjedi 3:0 protiv Osijeka strijelci su bili Oršić, Špikić i Menalo. Osijek je baš loše izgledao u tom dvoboju, potpuno nemoćno.

Prognoza

Pobjeda Dinama - Čak i da Osijek nije u krizi kakvoj je, Dinamo bi bio favorit. Razlika u kvaliteti kadra je značajna i sve osim pobjede Dinama u ovom susretu ipak će biti iznenađenje.

FOTO: HINA/Edvard ŠUŠAK

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!