Nogomet

Čačić: 'Lako je pisati, crtati i predviđati, ali u Ligi prvaka je jako teško osvajati bodove'

Mihaela Bradovski • srijeda, 12.10.2022.
Čačić: 'Lako je pisati, crtati i predviđati, ali u Ligi prvaka je jako teško osvajati bodove'
Foto: FaH

Ante Čačić i na konferenciji za medije isticao je kako je ponosan na svoju momčad koja je odigrala još jednu dobru utakmicu i bila blizu sva tri boda...

Na konferenciji za medije Ante Čačić je prokomentirao i nepriznati pogodak Brune Petkovića kojem je prethodio obostrani prekršaj dvojice igrača koji uopće nisu sudjelovali u toj akciji.

"Mislim da je bilo čisto. Mislim da sam čuo zviždaljku prije upućenog kornera. Ne znam iz kojeg razloga je to napravio, ali je napravio."

Salzburg se u ovim susretima potvrdio kao vrlo težak protivnik koji čak u nekim fazama igra u jačem ritmu nego Milan i Chelsea.

"U svim utakmicama koje je Salzburg igrao, nije bio inferioran niti Chelseaju niti Milanu. Na kraju krajeva, nema niti jedan poraz, to govori u prilog tome. Vrlo selektivno složena momčad, ima moć, ima par Brozovića, nije lako protiv nje igrati. A mi smo naročito u prvom poluvremenu odigrali jednu sjajnu predstavu. Ostaje žal za tim jeftino primljenim pogotkom."

Pojasnio je Čačić i izmjene koje je vršio.

"Tražio je Ivanušec izmjenu, imao je tegoba i Mišić. Naš kapetan Ademi daje čitavog sebe u svaku utakmicu, a ima malih poteškoća s aduktorom. Igrači koji su ušli, nastojali su ih zamijeniti na adekvatan način. Zaista sam zadovoljan."

U Ligi prvaka Dinamo je dosad skupio četiri boda, a želi ih nastaviti prikupljati i dalje.

Embed from Getty Images

"Lako je pisati i crtati i predviđati, ali u ovakvom natjecanju moramo biti svjesni da zaista nije lako osvajati bodove. Nije uopće lako doći u priliku igrati Ligu prvaka. Malo nedostaje, i danas je tako, ali dat ćemo sve od sebe da nam se to vrati u iduće dvije utakmice, da budemo nagrađeno. Iz svake utakmice rastemo kao momčad i pojedinci. Ovo je jedan drugi nivo, s protivnicima iz objektivno puno jačih liga od naše, gdje se igra s puno većim ritmom. A mi smo dobar dio svih utakmica bili ravnopravni."

Dinamo ulazi u vrlo težak period gdje će svaka utakmica biti jako teška.

"Stalno rotiram iako sam zbog toga dobio po nosu na otvaranju sezone. A da to nisam radio tada, stanje bi u svlačionici bilo sasvim drugačije nego danas. Naravno da ćemo igrače koji su manje igrali, koji su u energetskim boljem stanju, koristiti u idućim utakmicama."

Prokomentirao je Čačić za austrijske medije i nastup Roberta Ljubičića.

"To je igrač koji je u Dinamo doveden kao vezni igrač. Ali situacija i moja procjena su ga dovele do toga da sada igra na poziciji na kojoj igra. Sve četiri utakmice su pokazale da sam se s pravom odlučio za njega da on to zaista vrlo profesionalno i odgovorno odrađuje. Igrač je na kojem ne puca igra, stabilan je taktički. Radi se o odličnom nogometašu."

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!