Nogomet

Čačić: 'Igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i normalno da vide svoju šansu'

Branimir Korać • ponedjeljak, 24.10.2022.
Čačić: 'Igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i normalno da vide svoju šansu'
Foto: FaH

Dinamo sutra od 21 sat na Maksimiru dočekuje Milan i traži rezultat koji bi ga zadržao u utrci za ostanak u Europi i na proljeće...

Ante Čačić svjestan je veličine utakmice koja je pred njegovom momčadi. Ponosan je što je Dinamo još uvijek u petom kolu u igri za prolaz.

"Pred nama je velika utakmica s obzirom da je to u grupnoj fazi gdje se odlučuje tko će na proljeće igrati u Europi. Važna je i velika jer dolazi velika momčad, ponosan sam i sretan što smo se doveli u situaciju da imamo ovakav spektakl. Milan je favorit, ali Dinamo ne bježi od želje i htjenja da dođe do proljeća u Europi i da navijače koji će ispuniti stadion do zadnjeg mjesta učinimo zadovoljnima. Ako budemo na maksimumu, uz dozu sreće možemo doći do željenog rezultata. Želja mi je da izađemo s terena uzdignuta čela. Svi osim Boška su na raspolaganju. Ovo je 26. utakmica i to je veliki uspjeh da imamo toliko zdravih igrača uz tako dobar rezultat."

Što Dinamo može i mora bolje u odnosu na prvu utakmicu u Milanu?

"Moramo biti malo hrabriji u posjedu i biti okomitiji, sa što više igrača biti u igri. 90 minuta moramo biti koncentrirani. Imaju moćne pojedince, njihove ambicije i Chelseajeve su proljeće u Ligi prvaka, a to čak nama ide u prilog jer oni bi mogli ostaviti više prostora u tranziciji."

Dinamo je protiv Chelseaja bio vrlo čvrst i koncentriran, a tako je odigrao i dobar dio utakmice u Milanu.

"Igrali smo slično i u Milanu, dobro smo odradili i tamo dobar dio. Iako smo primili golove u nezgodnom trenutku, nismo kleknuli, tražili smo povratak i kod 2:1 imali par dobrih situacija, ali onda su otišli na 3:1. Vidjeli smo da možemo igrati s njima, svaka utakmica daje nova saznanja i igrači su svjesni da nije drastična razlika u kvaliteti i normalno da vide svoju šansu."

Bit će vrlo važno što više limitirati Rafaela Leaa

"Moramo napraviti sve da mu skratimo prostor da ne može koristiti brzinu, moramo biti nisko, ali i dići se vrlo brzo s osvojenom loptom. Sigurno će nam se otvoriti situacije i moramo tu dobro reagirati. Igrači su svjesni da u grupi imamo Chelsea, Milan, igramo Ligu prvaka i nismo kanta za napucavanje. Niti nakon četiri kola se ništa ne zna i to govori da smo dobri, želimo da igrači uživaju i da nemaju grč, onda možemo očekivati pravu predstavu."

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!