Nogomet

Pulišić protiv Balea: Okršaj u kojem se ne smije izgubiti

Branimir Korać • ponedjeljak, 21.11.2022.
Pulišić protiv Balea: Okršaj u kojem se ne smije izgubiti
Foto: EPA

Vrlo zanimljiv dvoboj na rasporedu je večeras od 20 sati, a sastaju se Wales i SAD. Poraz u ovom dvoboju i jednu i drugu reprezentaciju stavlja u jako tešku situaciju s malim šansama za prolaz...

Vrlo zanimljiva je skupina B u kojoj je Engleska favorit skupine i reprezentacija koja ima najviše šansi za prolaz, ali ništa nije sigurno, pogotovo ne u društvu Irana, Walesa i SAD-a, redom momčadi koje su kvalitetom ispod Engleske, ali fanatičnom borbenošću nadoknađuju svoje nedostatke.

Večeras se sastaju SAD i Wales u susretu u kojem se ne očekuje spektakl, ali moglo bi biti zanimljivo, posebno jer i jedni i drugi na ovaj susret gledaju kao na onaj koji se nipošto ne smije izgubiti, a vrlo poželjno je upisati tri boda.

Amerikanci se uzdaju u Christiana Pulišića koji u Chelseaju od dolaska ima toplo-hladno odnos s trenerima, ne u smislu međuljudskih odnosa nego u smislu dobivanja minutaže. Pulišić je u klubu zasigurno očekivao više, ali zato u reprezentaciji igra na visokoj razini i ključan je kotačić.

S druge strane je Gareth Bale koji je sinonim za sve velške uspjehe u novije doba. Bale i kada nije igrao dobro u klubu ili pak bio daleko od travnjaka, u reprezentaciji je uvijek bio pravi. Stoga njegove klupske nastupe ne treba uspoređivati s reprezentativnima, oduvijek je poznato kako je reprezentacija za njega uvijek bila nešto posebno i mjesto gdje je izvlačio sve najbolje iz sebe.

I sada treba očekivati opasnog i dobrog Balea i niz igrača koji rade za njega i nadaju se da će ga dovesti u dobre situacije.

Po kvaliteti i šansama Wales i SAD su tu negdje, teško je nekome posebno dati prednost, bez obzira na rezultate Velšana u posljednje vrijeme. Poznato je da je to radna i čvrsta reprezentacija koju je teško nadigrati i slomiti. Međutim Amerikanci su u zadnjih 25-30 godina jako napredovali i već neko vrijeme su vrlo ozbiljan protivnik.

"Wales je, barem u američkim medijima, podcijenjen. Kada pogledam njihov roster to su uglavnom igrači koji igraju Premier ligu što znači da je riječ o dobroj i opasnoj reprezentaciji. Očekujem jako tešku utakmicu, sve su to igrači koji su već prošli puno toga", kaže izbornik SAD-a Gregg Barhalter.

Kao što Amerikanci priliku vide u susretu protiv Walesa, isto tako i Velšani priliku vide protiv SAD-a. Problem za Velšane mogla bi biti ozljeda Joea Allena koji sve je vjerojatnije neće biti spreman za današnji susret.

"Joe Allen vjerojatno neće biti spreman. Mogli smo ga gurnuti na travnjak, ali ako se stanje pogorša, onda ispada iz turnira. Rizik je prevelik. Nećemo ga gurati do te mjere da ga izgubimo", priznao je Rob Page.

Mogući sastavi

SAD: Matt Turner, Sergino Dest, Walker Zimmerman, Aaron Long, Antonee Robinson, Yunus Musah, Tyler Adams, Weston McKennie, Christian Pulišić, Josh Sargent, Brenden Aaronson

Wales: Wayne Hennessey, Ethan Ampadu, Joe Rodon, Ben Davies, Connor Roberts, Joe Allen, Aaron Ramsey, Neco Williams, Gareth Bale, Kieffer Moore, Daniel James

SP 2022., skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Engleska6:2Iran
SAD1:1Wales
1Engleska 39:2+77
2SAD 32:1+15
3Iran 34:7-33
4Wales 31:6-51

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!