Nogomet

Hrvatski Cafu oduševio Engleze i Klinsmanna: 'Poručio je Viniciusu - ja sam ovdje glavni, ja sam ovdje šef'

Branimir Korać, Mihaela Bradovski • subota, 10.12.2022.
Hrvatski Cafu oduševio Engleze i Klinsmanna: 'Poručio je Viniciusu - ja sam ovdje glavni, ja sam ovdje šef'
Foto: FaH

Josip Juranović odigrao je utakmicu karijere. Imao je strahovito težak posao, na svojoj strani užasno neugodnog Viniciusa Juniora, ali nije se uplašio, dapače, potpuno ja ugušio sjajnog Brazilca...

Bivša engleska nogometna reprezentativka Alex Scott, danas analitičarka BBC-a, bila je oduševljena nastupom Josipa Juranovića koji je beskompromisno napadao Brazilce.

"On ne stoji otraga i ne brine se samo o Brazilcima. Umjesto toga natjerat će te da se ti brineš za njega. Zaletjet će se u prostor i promijeniti točku napada. Pogledajte njegovu energiju kada krene prema naprijed. Tjerao je Brazil da se brine zbog njega. Činio je to čitavo vrijeme - dodaj i juri."

S njom se slaže i Jürgen Klinsmann koji je također impresioniran Juranovićem.

"To je ono što treneri žele vidjeti. Žele vidjeti tko koga izluđuje. U njegovom slučaju, ono govori Viniciusu - ja sam ovdje glavni, ja sam ovdje šef. To je taj mentalni pristup."

"On govori - nije me briga za tebe, možda i jesi najbolje krilo na Svjetsko prvenstvu, ali možda ću baš ja zabiti. I zamalo je zabio. Te bitke jedan na jedan, ako ih sumiraš po cijelom terenu, one će odnijeti pobjedu."

Veliki prostor Juranoviću pružio je i Sky Sports koji ga je usporedio s velikim Cafuom.

"Kada razmišljate o Brazilu na Svjetskom prvenstvu, na pamet vam padaju njegovi leteći bekovi. To je bio slučaj i u ovom četvrtfinalu, ali pojedinac u žutom dresu nije bio taj koji je letio, već je to bio Josip Juranović. Bila je to izvedba slična onima koje je veliki Cafu izvodio za Brazil. Celticov igrač bio je opsjednut čovjek na ovoj velikoj pozornici, nudio je na svojoj strani izlaz za napad dok je također zadržavao niz brazilskih talenata koji su se odvažili ući na njegov teritorij."

"Ključan primjer njegove briljantnosti u obrani je činjenica da je Vinicius Junior zamijenjen u drugom dijelu. Činilo se kao ključna taktika Brazila dati loptu brzom igraču Real Madrida, ali to je sterilizirala sjajna Juranovićeva obrana jedan na jedan."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!