SP 2023., skupina G, 1. kolo, 13.01.2023, 18:00 h
Maroko 27:28 SAD

Povijesna pobjeda za Amerikance, Maroko krenuo porazom u 'hrvatskoj skupini'

Mihaela Bradovski • petak, 13.01.2023.
Povijesna pobjeda za Amerikance, Maroko krenuo porazom u 'hrvatskoj skupini'

S obzirom da su Hrvatska i Egipat veliki favoriti skupine G, logika je govorila kako se Maroko i SAD bore za treće mjesto, a Amerikanci su napravili veliki korak prema ostvarenju cilja upisavši svoju prvu pobjedu na SP-ima u povijesti...

Vrlo zanimljiv dvoboj odigrale su reprezentacije SAD-a i Maroka. Odluka o pobjedniku pala je u posljednjim minutama, a iako su većinu susreta bili bolja momčad, reprezentativci SAD-a slavili su golom razlike, 28:27.

Sjevernoamerička selekcija od starta je krenula ozbiljno u ovaj dvoboj i nakon desetak minuta igre stigla je do svojih prvih +3, najvišu prednost koju je imala do odlaska na odmor, a koju je držala, kroz igru pogodak za pogodak, sve do 20. minute i 7:9 za koje je poentirao Ezzine.

I dok je veći dio prvog dijela pripao SAD-u, u završnici istog Marokanci uspijevaju stići na korak do egala. Nakon zatražene minute odmora, a u trenucima kada su izabranici Roberta Hedina igrali bez vratara, izašli su visoko na protivničke napadače, izborili se za loptu i iskoristili to za zgoditak na prazna vrata.

Tri minute prije odmora dolaze do izjednačenja. Put do američke mreže, za 11:11, pronašao je Harchaoui. A kako su zaključili prvi dio tako su rukometaši Maroka i otvorili nastavak te su već nakon sedam minuta preuzeli vodstvo, po prvi puta na susretu.

No nije dugo trajao taj period bolje marokanske igre. Već u 43. minuti Donlin s linije zabija za 18:18, a točno na polovici tog drugog dijela Bentaleb je po treći puta isključen i seli na tribine. U posljednjih deset minuta ušlo se s još jednim zgoditkom Donlina, a njime je Hedinov sastav vratio +3.

I iako se tada činilo kako je psihološka prednost u potpunosti prešla na stranu SAD-a, samo pet minuta kasnije situacija se ponovno komplicira. Maroko je još agresivnije u obrani napao taj zaostatak i Harchaoui je uspio zabiti za novi egal. U tom periodu je i američki izbornik zaradio crveni karton. Dva boda svojim je zgoditkom u posljednjoj minuti SAD-u donio Fofana.

Upravo je on bio najbolji strijelac na susretu sa šest zgoditaka. Jedan manje postigao je njegov suigrač Alexandre Chan Blanco dok je na drugoj strani jednako toliko puta, pet, u listu strijelaca upisao Harchaoui.

SP 2023., skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Maroko27:28SAD
Egipat31:22Hrvatska
1Egipat 396:57+396
2Hrvatska 398:77+214
3SAD 366:102-362
4Maroko 370:94-240

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!