Zimski sportovi

Kakav dan za hrvatsko skijanje: Zrinka Ljutić na postolju u Češkoj, Leona Popović sjajna peta!

Branimir Korać • nedjelja, 29.01.2023.
Kakav dan za hrvatsko skijanje: Zrinka Ljutić na postolju u Češkoj, Leona Popović sjajna peta!
Foto: EPA

Hrvatske skijašice ostvarile su fantastičan rezultat u Špindleruvom Mlynu! Zrinka Ljutić prvi put u karijeri je završila na postolju osvojivši treće mjesto u slalomu, a Leona Popović završila je na sjajnom petom mjestu! Slavila je Njemica Lena Dürr ispred Mikaele Shiffrin...

Sjajan dan za hrvatsko skijanje, dan kojeg će se dugo sjećati i Zrinka Ljutić i Leona Popović.

Zrinka je prvi put u karijeri doskijala do postolja u Svjetskom kupu, slalomsku vožnju u Špindleruvom Mlynu završila je na trećem mjestu, odmah iza Lene Dürr i Mikaele Shiffrin.

Nakon prve vožnje bila je treća,odradila je odlično i drugu utrku, a slavlje je moglo krenuti čim je prošla kroz ciljnu ravninu jer je već tada imala osigurano postolje.

Lena Dürr je odmah iza nje bila na stazi i odvezla je fantastično te ušla u cilj kao vodeća, a nije je uspjela skinuti niti Mikaela Shiffrin koja je imala poveću prednost nakon prve vožnje, ali ona se u drugoj polako topila i Amerikanka je na kraju zaostala šest stotinki za Njemicom.

Malo može žaliti Leona Popović iako je peto mjesto sjajan rezultat. Prvu vožnju završila je padom netom prije cilja gdje je izgubila dosta na vremenu, a u drugoj vožnji Anna Swenn Larsson ušla je u cilj sa samo stotinkom prednosti nad Popović.

I Leona je imala realne šanse za postolje, ali barem je pokazala da i ona može do njega. U svakom slučaju sjajne vijesti iz Češke i puno razloga za optimizam u nastavku sezone te na Svjetskom prvenstvu koje se održava od 6. do 19. veljače u Courchevelu.

Slalom, Špindleruv Mlyn:
1. Lena Dürr (Njemačka) 1:30.91
2. Mikaela Shiffrin (SAD) +0.06
3. Zrinka Ljutić (Hrvatska) +0.49
4. Anna Swenn Larsson (Švedska) +0.83
5. Leona Popović (Hrvatska) +0.84
6. Franziska Gritsch (Austrija) +1.55
7. Laurence St-Germain (Kanada) +1.62
8. Paula Moltzan (SAD) +1.76
9. Michelle Gisin (Švicarska) +1.89
10. Maria Therese Tviberg (Norveška) +2.05
...

EPA/VLASTIMIL VACEK

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!