Nogomet

Jakirović svoj bivši klub može pogurnuti još bliže ispadanju iz lige

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.02.2023.
Jakirović svoj bivši klub može pogurnuti još bliže ispadanju iz lige
Foto: FaH

Sergej Jakirović ostvario je puno toga dobroga s Goricom, a danas će kao trener Rijeke moći Goricu još više zabetonirati za dno ljestvice...

Rijeka je odlično ušla u nastavak sezone, a Gorica je nastavila gdje je stala u prvom dijelu. Ono što je zajedničko i jednima i drugima je da su imali puno promjena u momčadi, a zasad je to bolje izbalansirao Sergej Jakirović nego Željko Sopić.

Jakirović je dobio slobodne ruke za čistku u momčadi, uklonio je iz kruga prve momčadi brojne igrače koji su bili u rosteru, ali nisu mu se uklapali niti stilom igre, a niti angažmanom.

Okupio je oko sebe one koji mogu igrati ono što od njih traži, osvježio momčad novim licima i sve mu se to vraća na najbolji način. Rijeka je u nastavak sezone ušla sa sedam bodova iz tri kola, slavila je u gostima kod Hajduka i Šibenika, a remizirala je u Šibeniku. Više nego dovoljno za Jakirovićevo zadovoljstvo.

Gorica je upravo suprotno ušla u nastavak. Tražilo se da se odmah krene s pobjedama, ali prilike koje je Gorica imala, nije ih koristila. Najneefikasnija momčad lige i dalje ima velikih problema s realizacijom i ako taj problem ne riješi, sljedeće sezone neće igrati u najvišem hrvatskom rangu.

Bodovi na Rujevici puno bi značili Goričanima u borbi za opstanak, podiglo bi to momčad psihološki, ali pitanje je koliko je realno takvo što očekivati.

Što su rekli

Sergej Jakirović, trener Rijeke: "Konačno igramo kod kuće. Imamo zahtjevnog protivnika, posebno iz razloga jer su svi tu već ubilježili tri boda, ali ja pušem i na hladno. Morat ćemo biti posebno koncentrirani, odigrati svoju dosad najbolju utakmicu. Gorica se doslovno bori za goli život i naravno da će doći s nadom i vjerom da može nešto uzeti. Igrali smo s njima nedavno i prijateljsku utakmicu i vidjeli smo da su maksimalno tvrd i čvrst protivnik kojeg nije lako probiti.

Željko Sopić, trener Gorice: "Nadam se da smo svi svjesni situacije u kojoj se nalazimo nakon lošeg izdanja protiv Šibenika. Idemo na Rujevicu protiv goropadne Rijeke koja je uzela sedam bodova u prve tri utakmice i odigrala jako dobru utakmicu protiv Hajduka, ali idemo pokušati izboriti što bolji rezultat. Prijateljske utakmice ponedjeljkom ćemo koristiti za one igrače koji nisu dobili dovoljnu minutažu, kako bi osjetili 90 minuta i pokušali se nametnuti za početni sastav. Neki od njih su to pokazali protiv Radničkog i mislim da mogu na njih računati na Rujevici tako da će biti par promjena i priliku će dobiti oni koji su bolje radili."

Mjesto, vrijeme, suci

Rujevica, 17:10 sati

Suci: Patrik Kolarić (Čakovec), Dario Kolarević (Zagreb), Ivan Starčević (Bjelovar>. VAR: Fran Jović (Zagreb). AVAR: Hrvoje Radić (Split)

Nedostaju

Rijeka: Mitrović, Djouahra, Bogojević (ozljede), Bodetić (U-19)

Gorica: Fruk (ozljeda)

Prošli dvoboj

U prošlom dvoboju u sklopu 12. kola u Velikoj Gorici, Rijeka je slavila s 2:0. Bila je to jedna od boljih utakmica Riječana u tom dijelu sezone, a strijelci su bili Ampem i Alen Halilović.

Prognoza

Rijeka je ušla u nastavak sezone puna samopouzdanja i očajnički želi pobjedu na svom travnjaku gdje u prvom dijelu sezone nije izgledala najbolje.

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!