Nogomet

Blamaža na Anfieldu motiv više za Manchester United, Betis dolazi po aktivan rezultat

Branimir Korać • četvrtak, 09.03.2023.
Blamaža na Anfieldu motiv više za Manchester United, Betis dolazi po aktivan rezultat
Foto: EPA

Manchester United u osmini finala Europske lige dočekuje Betis i traži pobjedu za što mirniji odlazak na uzvrat. Pobjedu traži i za djelomično iskupljenje za ružan poraz u Liverpoolu dok s druge strane Betis traži rezultat koji bi ga ostavio s realnim šansama u uzvratu...

Nakon što je morao igrati u skupini protiv Real Sociedada pa u šesnaestini finala Europske lige protiv Barcelone, Manchester United ima još jedan španjolski klub za protivnika. S druge strane stajat će Betis koji će probati napraviti ono što Barceloni nije uspjelo.

Igraj na Manchester United - Betis na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U Manchester Unitedu se ne zavaravaju da će im biti lako protiv Betisa kada su već izbacili Barcelonu. Uostalom trenutna situacija u Unitedu nije tako ružičasta i nema previše razloga za takav pristup i nastup kada se zna kako je odradio posljednji prvenstveni dvoboj i što se dogodilo na Anfieldu.

U Manchesteru se još uvijek osjećaju posljedice blamaže protiv Liverpoola koji je s čak 7:0 slavio protiv Uniteda. Erik ten Hag bio je bijesan nakon susreta, natjerao je igrače da u tišini slušaju slavlje navijača Liverpoola, održao nekoliko ljutitih predavanja i umjesto slobodnog dana igrači su morali na kazneni trening.

Sve to trebala bi im biti motivacija više u današnjem dvoboju protiv Betisa. United je u svakom slučaju na papiru kvalitetnija i opasnija momčad, ali Betis je jako dobar, pokazuju to i njegovi rezultati te bi svako podcjenjivanje bilo kobno.

Uostalom, United nije u svojoj skupini Europske olige završio na vrhu, gledao je u leđa Real Sociedadu dok je Betis bio odličan u grupnoj fazi, zauzeo prvo mjesto s pet pobjeda i jednim remijom. Iza sebe je ostavio Romu, Ludogorec i HJK Helsinki.

Što se tiče aktualne forme, u Unitedu bi mogli biti presretni da se nije dogodio Liverpool koji ih je bacio nekoliko koraka unazad. S druge strane u zadnja četiri kola španjolskog prvenstva Betis je upisao pobjede protiv Almerije, Valladolida, Elchea te je remizirao s madridskim Realom.

Što su rekli

Erik ten Hag, trener Manchester Uniteda: "Uvijek će biti problema, poraz od Liverpoola je svakako veliki udarac, ali imali smo seriju od 23 utakmice sa samo jednim porazom i ovo nam je bio tek drugi. U njemu je bilo puno lekcija koje moramo naučiti može nam biti od koristi u budućnosti. Bili smo jako loši, posebno mentalno. Želimo osvajati trofeje, a da bi to napravili, moramo se drugačije ponašati. Bila nam je to velika lekcija i moramo gledati prema naprijed, iskoristiti svu energiju i fokusirati se na sljedeću utakmicu."

Manuel Pellegrini, trener Betisa: "Dolazimo s velikom nadom na ovo gostovanje. Prošle sezone zapeli smo u ovoj fazi od kasnijeg osvajača natjecanja i vjerujemo da sada imamo novu šansu. Moramo to pokazati i na travnjaku. Ne smijemo razmišljati da igramo protiv momčadi koja je izgubila 7:0 u prošloj utakmici nego da igramo protiv momčadi koja je upisala 19 pobjeda u zadnjih 21 utakmicu."

Mjesto, vrijeme, suci

Manchester, Old Trafford, 21:00

Suci: Daniel Siebert (Njemačka)

Nedostaju

Manchester United: Christian Eriksen, Anthony Martial, Donny van de Beek (ozljede)

Betis: Juan Cruz, Nabil Fekir (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Betis i Manchester United sastat će se prvi put u Uefinim natjecanjima, ali ne tako davno susreli su se u prijateljskom dvoboju. Tijekom zimske stanke Betis je upisao pobjedu 1:0 golom Nabila Fekira.

Prognoza

Poraz u Liverpoolu uzdrmao je Manchester United, ali nerijetko to bude motiv više i momčad nakon toga zaigra puno bolje. Taj poraz ne mora nužno biti dobra vijest za Betis, čak štoviše.

FOTO: EPA/NEIL HALL

Europska liga, nokaut faza

osmina finala - prve utakmice

Roma2:0Real Sociedad
Bayer Leverkusen2:0Ferencvaros
Sporting2:2Arsenal
Union Berlin3:3Royale Union Saint-Gilloise
Juventus1:0Freiburg
Manchester United4:1Real Betis
Sevilla2:0Fenerbahçe
Šahtar1:1Feyenoord

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!