Vodeni sportovi

Jadran boljim izvođenjem peteraca izborio prolaz u finale regionalne Premier lige!

Mihaela Bradovski • subota, 25.03.2023.
Jadran boljim izvođenjem peteraca izborio prolaz u finale regionalne Premier lige!
Foto: FaH

Vaterpolisti splitskog Jadrana igrat će u finalu regionalne vaterpolske Premier lige! Jadran je u polufinalu bio spretniji od Radničkog iz Kragujevca i boljim izvođenjem peteraca prošao je u finale...

Hrvatska će imati predstavnika u finalu regionalne vaterpolske Premier lige! U prvom polufinalu Jadran je u Beogradu slavio protiv Radničkog s ukupnih 17:15 nakon izvođenja peteraca. U 32 minute rezultat je bio 12:12, imao je Jadran priliku doći do pobjede u regularnom dijelu, ali nije je iskoristio i u drami je na peterce izborio finalni okršaj.

Igraj na utakmice Premier lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

S Radničkim je odigrao niz važnih utakmica u zadnje vrijeme, prvo ga je svladao u Splitu na turniru Regionalne lige s visokih 15:3 čime su Splićani izbjegli dvoboj protiv Novog Beograda u polufinalu, zatim su slavili u Ligi prvaka u Kragujevcu s 13:11 i tako produžili nadu u završni turnir da bi sada bili bolji i u polufinalu Regionalne lige.

Jadran je dobro otvorio utakmicu u Beogradu i poveo s 2:0, pola prve četvrtine potrošio je Radnički na prvi pogodak, ali uspio je ipak prvu dionicu završiti u egalu s 3:3.

U drugoj četvrtini Jadran je imao problema s realizacijom i teško je dolazio do pogotka, s druge strane Radnički se razigrao i otišao na dva gola prednosti.

U trećoj dionici Kragujevčani su imali i visokih 9:6, činilo se kako idu prema pobjedi, ali Jadran je uzvratio, Rino Burić ga je s dva vezana pogotka vratio na samo gol zaostatka.

Kraj treće i početak četvrte dionice pripao je Jadranu koji veže tri gola i preuzima vodstvo, do kraja se igralo gol za gol da bi Jadran bio taj koji je imao napad za pobjedu. Burićev šut nije ušao, četiri sekunde prije kraja Jadran je došao do pogotka, ali on nije priznat.

Odluka je pala s peteraca, tu su Jadranovi igrači bili precizni (Butić, Bukić, Burić, Tomasović, Delić), a Mate Anić obranio je pokušaj Vuka Draškovića u četvrtoj seriji.

Kod Jadrana šest golova, računajući i peterac, postigao je Burić, a Bukić je dodao tri. Aleksa Ukropina postigao je četiri gola za Radnički.

Regionalna Premier liga, polufinale:
Jadran Split - Radnički 17:15 (12:12)

Regionalna liga, Final Four

polufinale

Jadran Split17:15 **Radnički
Novi Beograd13:15 **Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!