Nogomet

I četvrti put samo jedan pogodak? Farmaceuti i Varaždinci otvaraju posljednji krug SuperSport HNL-a

Branimir Korać • petak, 07.04.2023.
I četvrti put samo jedan pogodak? Farmaceuti i Varaždinci otvaraju posljednji krug SuperSport HNL-a
Foto: FaH

Važan dvoboj na rasporedu je danas od 16 sati u Koprivnici gdje će Varaždin pokušati uzeti bodove domaćem Slaven Belupu. U dosadašnjem dijelu sezone Koprivničanci su odnijeli dvije pobjede dok su jednom poraženi...

Preduskršnji program u SuperSport HNL-u otvaraju Slaven Belupo i Varaždin. Ovim susretom ujedno se otvara i posljednji četvrti krug ove sezone u najvišem hrvatskom rangu te će Slaven i Varaždin četvrti put tražiti tri boda u međusobnim dvobojima.

Igraj na Slaven Belupo - Varaždin na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U dosadašnja tri susreta nije viđen remi, Slaven Belupo je slavio u prva dva dvoboja s po 1:0 dok je prošli dvoboj u Varaždinu završio istim rezultatom na suprotnoj strani. Ovo ne samo da je dvoboj protivnika slične kvalitete već je ujedno i regionalni derbi, sraz momčadi iz sjeverne Hrvatske koje se bore za pozicije koje vode u Europu.

Rijetki su ih tamo vidjeli uoči početka sezone, međutim Zoran Zekić i Mario Kovačević odradili su jako dobar posao i doveli su svoje momčadi u poziciju da se bori za Europu. Onaj prvi cilj, stabilna sezone bez borbe za ostanak je ostvaren i sve ostalo sada je bonus.

Slaven je u trećem krugu prvenstva imao problema i nije izgledao najbolje, Zekić nije bio zadovoljan, ali u ovaj susret ulazi u dobrom raspoloženju. Naime u prošlom kolu Koprivničanci su slavili protiv Istre 1961 s 2:0, bio je to dvoboj u kojem su odigrali jednu od svojih najboljih utakmica ove godine i na krilima te pobjede dočekuju Varaždin.

S druge strane Varaždin je gostovao kod Lokomotive i uz puno sreće osvojio je bod. Lokosi su bili bolji i opasniji, ali uz vrlo lošu realizaciju. Dio zasluga nosi svakako i Oliver Zelenika koji je branio jako dobro.

Dosadašnja tri dvoboja između Slavena i Varaždina bila su tvrda i izjednačena i takav se susret očekuje i ovaj put. Bodove trebaju i jedni i drugi, ambicije su narasle i možemo očekivati vrlo borben dvoboj.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Jako bitna utakmica za nas. Nadam se da ćemo ponoviti energiju, ozbiljnost i disciplinu iz utakmice s Istrom te da ćemo biti još bolji prema naprijed. Protivnik je jako dobar. Konstantno igraju svoj prepoznatljiv nogomet i tako izbacuju pojedince. Velike zasluge tu idu treneru Kovačeviću."

Mario Kovačević, Varaždin: "Ovo je pravi susjedski derbi i očekujem dobro popunjene tribine i dosta naših navijača. Bit će tvrdo kao i u prošla tri susreta. Zoran Zekić igra na rezultat, ima iskusnu momčad i ako želimo do bodova, morat ćemo igrati bolje nego što je to bio slučaj u susretu protiv Lokomotive."

Mjesto, vrijeme, suci

Koprivnica, Stadion I. Kušek Apaš, 16:00

Suci: Jakov Titlić (Potravlje), Goran Perica (Šibenik), Vice Vidović (Solin). VAR: Ivan Bebek (Rijeka), AVAR: Luka Pajić (Rijeka)

Nedostaju

Slaven Belupo: Žuljević (ozljeda)

Varaždin: Postonjski, Kolarić, Vugrinec (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

U sva tri ovosezonska dvoboja između Varaždina i Slaven Belupa rezultat je bio 1:0. Prošli je odigran u Varaždinu gdje je sve do 89. minute na semaforu stajalo 0:0, a onda je dosuđen kazneni udarac za domaćina koji je Tonio Teklić pretvorio u pogodak.

Prognoza

Zašto ne bi još jednom bilo 1:0? Šanse za to su nemale, ne očekuje se posebno otvoren dvoboj, svjesni su i jedni i drugi koliko su bodovi bitni i ako se rano ne otvori, mogao bi to biti vrlo tvrd i tijesan dvoboj.

v

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!