Nogomet

Inter je izbacio Porto, ali Benfica je u puno boljoj formi ove sezone

Branimir Korać • utorak, 11.04.2023.
Inter je izbacio Porto, ali Benfica je u puno boljoj formi ove sezone
Foto: EPA

U drugom današnjem dvoboju četvrtfinala Lige prvaka Benfica u Lisabonu igra protiv Intera i traži što bolji rezultat uoči odlaska za Milano na uzvrat...

Benfica i Inter sastaju se večeras u prvom susretu četvrtfinala Lige prvaka. Momčadi u ovaj susret ulaze u različitom raspoloženju, Benfica je u znatno boljoj formi, ali kada je u pitanju ovakvo natjecanje, tu forma nije uvijek presudna.

Igraj na Benfica - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

No, ipak treba istaknuti kako Benfica već duže vrijeme igra dobro i bilježi dobre rezultate, za razliku od Intera koji se muči i rezultati su mu ispod očekivane razine. Sve glasnije se spominje kako bi Simone Inzaghi mogao napustiti klupu čak i prije kraja sezone.

U prošlom kolu Benfica je upisala poraz u portugalskom prvenstvu od Porta kod kuće, najveći rival slavio je s 2:1 i tek ćemo vidjeti kolike je posljedice ostavio ovaj poraz. Ono što treba naglasiti je da je to Benfici prvi poraz u 90 minuta ove godine. Ima još jedan poraz od Brage u Kupu, ali nakon raspucavanja s 11 metara i nakon što je igrala više od poluvremena s igračem manje.

Inter se ne može pohvaliti takvim rezultatima. On već više od mjesec dana ne zna za pobjedu, u zadnjih šest utakmica upisao je tri poraza i tri remija, a zadnju pobjedu ubilježio je početkom ožujka na svom stadionu protiv Leccea.

Benfica je u osmini finala Lige prvaka imala lagan posao. Protivnik je bio Club Brugge koji nije bio u dobrom stanju te su ga Portugalci svladali u Belgiji s 2:0, a zatim kod kuće s 5:1. Ubrzo nakon toga otkaz je dobio trener Scott Parker i Brugge je okrenuo novu stranicu.

Inter je pak igrao protiv drugog portugalskog velikana Porta i upisao je pobjedu 1:0 na svom travnjaku golom Lukakua, u uzvratu je opasno živio, ali - preživio. 0:0 u Portugalu bilo je dovoljno za prolazak u četvrtfinale i dvoboj protiv Benfice.

Što su rekli

Roger Schmidt, trener Benfice: "U nokaut fazi morate očekivati protivnika na najvišoj razini. Za obje momčadi bit će vrlo važno dosegnuti svoj maksimum što neće biti lako jer je puno energije potrošeno da bi se došlo ovdje. Očekujemo vrhunskog protivnika, vrlo discipliniranog i koncentriranog, ali očekujemo i da ćemo mi biti takvi. Moramo biti spremni na njihovu visoku individualnu kvalitetu i moramo pronaći način kako ostvariti svoj najbolji nastup."

Simone Inzaghi, trener Intera: "Znamo koliko je ovo važna utakmica, imali smo dosad sjajan put koji nije bio nimalo lagan, ali na njemu smo pokazali svoju snagu. Benfica još nije izgubila u Ligi prvaka i to sve govori, zabija puno golova i vrlo je kvalitetna. Ali mi smo Inter i moramo biti spremni. Svjesni smo da je u cijeloj sezoni u svim natjecanjima Benfica upisala samo dva poraza."

Mjesto, vrijeme, suci

Lisabon, Estádio do SL Benfica, 21:00

Sudac: Michael Oliver (Engleska)

Nedostaju

Benfica: Bah, Draxler (ozljede), Otamendi (kartoni)

Inter: Calhanoglu, Dalbert, Škriniar (ozljede)

Prošli međusobni dvoboj

Posljednji put Benfica i Inter sastali su se u četvrtfinalu Europske lige 2023. godine, tada su odigrana dva susreta, a Inter je prošao dalje. U Lisabonu je bilo 0:0, a u Milanu 4:3.

Prognoza

Puno toga vuče na stranu Benfice koja je u boljem stanju i trebala bi doći do prednosti. No, ovo je Liga prvaka i tu je teško ikoga otpisati u ovoj fazi natjecanja.

FOTO: EPA/ESTELA SILVA

Liga prvaka, nokaut faza

četvrtfinale - prve utakmice

Benfica0:2Inter
Manchester City3:0Bayern
Real Madrid2:0Chelsea
Milan1:0Napoli

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!