Ostali sportovi

Srbić se vratio kući: 'Nije da sam se trudio da svako finale mora biti medalja, ali u njima mi je najlakše'

Mihaela Bradovski • utorak, 18.04.2023.
Srbić se vratio kući: 'Nije da sam se trudio da svako finale mora biti medalja, ali u njima mi je najlakše'
Foto: EPA

Tin Srbić vratio se s Europskog prvenstva u Antalyji sa zlatnim odličjem oko vrata. Najbolji hrvatski gimnastičar ispunio je veliki cilj...

Tin Srbić otputovao je za Antalyju s postavljenim visokim ciljevima, a vratio se sa zlatnim odličjem.

"Imao sam veliku želju uzeti zlato, nakon Olimpijskih igara dosta sam razmišljao koji cilj da si postavim i postavio sam si europsko zlato. Nisam očekivao da će doći baš tako brzo, ali došlo je i nemam što filozofirati. Stvarno sam sretan", govorio je Srbić nakon povratka u zagrebačku zračnu luku.

Srbić priznaje kako je bio nervozan i ta nervoza ga je "uspavala".

"Bio sam nervozan, trema me malo prebacila da sam bio pospan pa sam tako odspavao osam sati u komadu, ali naučio sam i to kontrolirati. Ne znam što bih rekao, nije da sam se trudio da svako finale mora biti medalja, ali u finalima mi je nekako najlakše nastupiti i to najbolje odrađujem."

Glavni konkurent u finalu bio mu je Talijan Carlo Macchini koji je bio najbolji u kvalifikacijama.

"Osjećao sam se kao jedan od kandidata za zlato. Talijan i ja smo bili jednaki što je pokazala i ocjena, tih 0.033 prevagnulo je na moju stranu. Rekao sam mu da će biti toliko, ali da ne znam za koga. Prijatelji su mi javili i da me kladionica stavila kao drugog favorita pa sam pobijedio i nju."

Uskoro će u fokus doći i osječki Svjetski kup, a na njemu će već pokušati dodati neke nove elemente.

"Brzo je Osijek, tu planiramo nešto novo i teže, a na jesen je plan u Parizu probati ono što ćemo raditi na SP-u u Antwerpenu. Probat ćemo zadržati formu i pojačati vježbu. Za otići OI je dosta komplicirano, mogu čak biti europski prvak i srebrni sa SP-a pa da ne idem na Olimpijske igre. Trenutno nema puno smisla govoriti o tome. Sada je samo koncentracija na pojačavanje vježbe."

Srbić je zadovoljan uvjetima koje ima u Hrvatskoj.

"Promijenilo se dosta od Montreala, u Zagrebu se dosta toga promijenilo, u Lučkom je stvarno svjetska dvorana, ali vrijeme je da se i gimnastički centri prošire po cijeloj Hrvatskoj."

FOTO: EPA/ERDEM SAHIN

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!