Nogomet

Šibenčani na rubu provalije, slijedi gostovanje kod Istre 1961

Petar Jenjić • subota, 29.04.2023.
Šibenčani na rubu provalije, slijedi gostovanje kod Istre 1961
Foto: FaH

U prvom susretu 32. kola SuperSport HNL-a, Istra 1961 pokušat će prekinuti niz bez pobjede protiv Šibenika kojem je sada svaka utakmica "biti ili ne biti"...

Ubrzani ritam odigravanja utakmica SuperSport HNL-a donosi treće kolo u posljednjih tjedan dana, pa tako i treću utakmicu za Istru 1961 i Šibenik koji će na Aldo Drosini otvoriti 32. kolo najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Igraj na utakmice Istra 1961 - Šibenik na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kada bismo u obzir uzeli njihove međusobne dvoboje ove sezone, vjerojatno u nama ne bi ostao ni tračak uzbuđenja. Sva tri dvoboja, dva na Šubićevcu i jedan u Puli, završili su bez ijednog postignutog pogotka, a time i s tri podjele bodova.

Kada je početkom veljače Šibenik slavio u gostima kod Gorice, nije se očekivalo veliko buđenje Goričana pod vodstvom Željka Sopića. Kad na to nadodamo lošiju formu Narančastih i nedavan visok poraz od glavnog konkurenta za ostanak, dobijemo da su sada na posljednjem mjestu i da ne ovise više sami o sebi.

Ostanak u SuperSport HNL-u pod velikim je znakom pitanja i svaki je bod, svaka pobjeda, od presudnog značaja za momčad Damira Čanadija. Trener Šibenika više ne mora davati posebnu motivaciju svojim igračima. Ulog se zna, uloge su podijeljene, protivnici do kraja znaju. Ni raspored im ne ide na ruku, ali sigurno je da se neće predati.

Takvih problema nemaju Puljani koji su trenutno na sedmom mjestu s 38 bodova, ali samo četiri iza Osijeka i šest iza Rijeke. Izgleda dostižno, no teorija je jedno, a praksa nešto potpuno drugo. Na to itekako treba nadodati činjenicu da u zadnjih šest kola ne znaju za pobjedu, uz tri remija i tri poraza.

To se moglo vidjeti u utakmici protiv Slaven Belupa. Sjajni Karlo Špeljak predvodio ih je do važnih bodova i glatke pobjede. S druge strane, Istra je poslužila Osijeku kao ekipa protiv koje je prekinula dugačak niz bez pobjede i odmaknuo na pristojnu udaljenost na ljestvici.

Što su rekli

Gonzalo Garcia, trener Istre 1961: "Treća utakmica u sedam dana, očekujemo težak susret protiv momčadi koja je u dobrom trenutku. Igraču su svakako motivirani, pozitivni i mentalno jaki, no možda malo i umorni od rasporeda. Mislim da će ova utakmica biti drugačija od prošlih koje smo odigrali protiv Šibenika. Dosad su se dosta branili, ali prema naprijed vidimo da imaju učinkovite igrače poput Araija, Špeljaka, Hiroša."

Damir Čanadi, trener Šibenika: ""Pred nama je opet bitna utakmica, protiv Slaven Belupa nismo samo pobijedili, nego i znatno poboljšali igru. Imali smo balans napada i obrane. Raspored nam nije lagan, ali ako smo dva puta mogli pobijediti Dinamo, onda možemo i sada ponoviti dobru igru. Tražimo konstantnost momčad dobro radi i ispunjava zadaće na treningu. Fokusirani smo na preostalih pet utakmica. Istra i Šibenik imaju sličnu filozofiju igre, tri puta smo igrali 0:0. To znači da bismo opet mogli gledati tijesnu utakmicu. Vidjet ćemo kakav će biti i teren, čeka nas dugačak put ujutro i težak susret."

Mjesto, vrijeme, suci

Aldo Drosina, Pula, 18:00

Suci: Duje Strukan (Split), Alen Jakšić (Split), Vice Vidović (Solin); 4. sudac: Goran Pečarić (Zagreb); VAR: Fran Jović (Zagreb), Dario Kolarević (Zagreb)

Nedostaju

Istra 1961: Matheus, Majstorović (ozljede)

Šibenik: Kvesić (ozljeda), Mina (kartoni i ozljeda), Đira i Kreković (ozljede), Čop, Vidović (udaljeni iz prve momčadi)

Zadnji susret

Zadnji susret odigran je na Šubićevcu i ne možemo reći da je bio odveć zanimljiv. Nije bilo golova, iako je domaćin imao nešto više prilika tijekom utakmice.

Prognoza

Sve tri prethodne utakmice završile su bez pogodaka, a nešto slično onda možemo očekivati i danas. Ipak, kad bismo morali prognozirati, onda bismo rekli da će danas slaviti Istra.

FOTO: HINA/ Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!