Ostali sportovi

Mladostaši preokretom u seriji protiv Murse do nove titule prvaka

Sportnet, Krešimir Milić • nedjelja, 07.05.2023.
Mladostaši preokretom u seriji protiv Murse do nove titule prvaka

Pobjedom u petoj utakmici play offa odbojkaši Mladosti su osvojili 22. naslov prvaka Hrvatske. Mursa je vodila u seriji 2:0, ali su mladostaši preokrenuli…

Odbojkaši Mladosti osvojili su u dramatičnom doigravanju naslov prvaka Hrvatske. Nakon 76 minuta igre su pobijedili Mursu Osijek s 3:0 (18, 12, 22), na njihovom terenu i pred njihovom publikom. Za podsjetnik, Osječani su poveli u seriji s 2:0, nakon dvije 3:0 pobjede nad Zagrepčanima, a onda su Zagrepčani preokrenuli seriju u svoju korist.

Igraj na odbojku na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Treći je susret sličio svakom od protekla tri, Mladost je dominirala cijelo vrijeme, Osječani bez ideje kako bi ih spriječili u tom naletu. Jednostavno, Osječani nisu u posljednja tri susreta pronašli formulu kako parirati samouvjerenim mladostašima koji su ih na kraju 'samljeli'.

Od prvog poena, od prvog seta, Mladost je djelovala jače, kompaktnije, spremnije da po 22. put obrani naslov prvaka. Poveli su s 3:1, nakon 7:4 Osječani traže time out, ali bez uspjeha. Odlaze gosti na 12:6 i održavaju prednost do kraja seta, koji su dobili sa 25:18. U tom su dijelu igre mladostaši imali 15 poena u napadu, domaći 10, 4 bloka prema 2 Murse. Sve je štimalo u njihovim redovima, za razliku od domaćina koji je izgledao u pojedinim trenucima kao razbijena vojska.

Drugi set ponovno otvara Mladost jako, s 3:0, imaju 11:4, kasnije i 18:8, da bi se na kraju završilo s za domaćina tragičnih 25:12. Gubitak samopouzdanja kod domaćina mogao se gotovo opipati.

Tek se u trećem malo rasplamsala igra, no i tu Mladost ima početnu prednost, vodi 4:1 i mirno diktira tempo do kraja. Mursa doduše izjednačava rezultat na 14:14 i 18:18, no nema u njihovoj momčadi dovoljno vjere u konačnu pobjedu. Posljednji egal bilježimo kod 22:22, a onda Mladost preko Eckera (13 poena na kraju) i Zeljkovića (14 poena) odlazi do 25:22 i pobjede od 3:0 u petoj finalnoj utakmici prvenstva Hrvatske.

Statistika je također neumoljiva, Mladost je na kraju imala 38 poena u napadu, Osječani 10 manje, 12 poena blokom, Osječani tek 6, 4 as servisa prema 3 domaćina i 15 pogrešaka prema čak 23 Murse.

"Nismo bili hladne glave, moramo analizirati što se dogodilo, iako je 99% to stvar psihološke prirode. Jer, nismo mi zaboravili igrati podbojku u tjedan dana. No, na kraju možemo biti zadovoljni sezonom", rekao je Mario Teppert, trener Murse Osijek.

Trener Mladosti Ratko Peris nije skrivao zadovoljstvo igrom svoje momčadi.

"Još jedna naša fenomenalna partija. Nije nam bilo lako, ali vjerovali smo u sebe. Dobro smo se pripremili i slavili na krajzu, ovo je veliki rezultat za nas, jer imamo puno mladih igrača u momčadi koje smo morali promovirati u ovoj sezoni. Čestitam svojim dečkima na pobjedi. Htio bih ovu pobjedu posvetiti Eni Kobiljski, kćeri mog prijatelja Dragana Kobiljskog, odbojkaša, čija je kćer ubijena u masakru u školi u Beogradu", rekao je trener Mladosti. Nakon utakmice srebrne medalje domaćinima je podijelio stručni tajnik HOS-a Ivan Donald Marić, a dopredsjednik HOS-a Josip Škorić pehar. Škorić je mladostašima dodijelio i zlatne medalje, a pehar su dobili iz ruku predsjednika HOS-a Frane Žanića.

Foto: OK Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!