Košarka

Zadrani odmah do breaka u finalnoj seriji, na Gripama do velike pobjede

Branimir Korać • utorak, 30.05.2023.
Zadrani odmah do breaka u finalnoj seriji, na Gripama do velike pobjede
Foto: FaH

U sjajnoj atmosferi na Gripama košarkaši Zadra svladali su domaći Split s 85:76 i tako poveli 1-0 u finalnoj seriji. Zadar je tako odmah Splićanima oduzeo prednost domaćeg parketa te je napravio prvi korak prema naslovu prvaka...

Odličan posao odradili su Zadrani u Splitu. Nošeni velikom podrškom svojih navijača koji su glasovno dominirali na tribinama, Zadrani su slavili 85:76 i tako napravili prvi korak prema naslovu prvaka.

Igraj na košarkaške utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Potpuno zaslužena pobjeda Zadra koji je bio bolji protivnik, posebno u posljednjoj četvrtini gdje je Split bio puno nervozniji i nestrpljiviji te je u konačnici upisao poraz.

Većim dijelom susreta igralo se ravnopravno, rezultat je bio u egalu bez velikih odskakanja, no ozbiljan bijeg Zadra u posljednjoj dionici bio je ujedno i ključan.

Splićani nisu bili šuterski posebno raspoloženi iako su dobro krenuli, poveli 14:7, ali onda ušli u crnu rupu, Zadar je do kraja prve dionice napravio seriju čak 17:2 i odnio na mali odmor prednost 24:16.

Do kraja prvog poluvremena Split se vratio u utakmicu i u završnici preuzeo i vodstvo te je na poluvrijeme on odnio prednost od četiri poena.

Treća dionica nije donijela nikakva odvajanja, ali zato je četvrta i to ono ključno nakon kojeg se Split nije oporavio.

Ključna je bila serija Zadra čak 18:2 kojom su gosti pobjegli na 76:63 i domaćin više nije zaprijetio. Najbliže što je Split došao bilo je na minus sedam.

U pobjedi 85:76 Zadar su predvodili Luka Božić s 22 poena i šest skokova te Karlo Žganec sa 17 poena i 13 skokova. Kod Splita Shannon Shorter ubacio je 17 poena uz sedam skokova, a Tyrell Nelson 14 poena uz devet skokova.

HT Premijer liga, finale:
Split - Zadar 76:85

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!