Nogomet

Guardiola: 'Osjećamo da smo u poziciji u kojoj više nikada nećemo biti'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 05.06.2023.
Guardiola: 'Osjećamo da smo u poziciji u kojoj više nikada nećemo biti'
Foto: EPA

Pep Guardiola osvojio je nova dva trofeja s Manchester Cityjem, no onaj koji mu godinama izmiče, Liga prvaka, nadohvat je ruke. Sljedeći vikend slijedi finalna utakmica protiv Intera...

Manchester City osvojio je Premiership, a zatim i FA kup te im sada slijedi prilika osvojiti trostruku krunu. U subotu ih čeka finale Lige prvaka protiv Intera.

Igraj na Manchester City - Inter na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Imat ćemo tri ili četiri treninga, posebno tri, za pripremu za Inter. Još jedno finale je ostalo, osjećamo da smo u poziciji u kojoj više nikada nećemo biti. Idemo igrati i pokušati pobijediti, to svi znaju. Napravili smo neke sjajne stvari ove sezone, ali moramo osvojiti Ligu prvaka. I bez nje ovo će biti sjajna sezona, ali ipak bi nam nedostajala. Moramo preuzeti odgovornost, velika je ovo privilegija. Jednu smo utakmicu udaljeni."

U sezoni 2018./19. City je osvojio sve što se moglo osvojiti u Engleskoj, ali izostao je tada naslov prvaka Europe koji im i dalje klizi iz ruku.

"Po meni je sjajno biti u dva finala i jednom polufinalu u tri godine. To je izvrsno, ali na kraju krajeva, moramo je osvojiti. Svi to znaju. Do sada smo napravili jako puno dobrih stvari ovih godina. Fokus je na onome što će nam biti potrebno da dobijemo Inter, rekao sam igračima da trebaju staviti pritisak na sebe, da budu prepoznati po nečem dobrom", dodao je Guardiola.

FOTO: EPA/Andrew Yates

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!