Košarka

Denver je na korak od povijesnog naslova, dijeli ih još jedna pobjeda

Krešimir Milić • ponedjeljak, 12.06.2023.
Denver je na korak od povijesnog naslova, dijeli ih još jedna pobjeda
Foto: EPA

Miami je u doigravanju mnogima zakomplicirao i slavio protiv favorita, ali protiv Jokića se baš se ne snalaze. Denver vodi 3:1 u seriji i jedna pobjeda ih dijeli od prvog NBA naslova…

Sve praktički sugerira da će novo ime u povijesnim knjigama NBA lige pod osvajačima biti i ono Denver Nuggetsa. Vodstvo od 3:1 u finalnoj seriji nije baš dostižna priča ni za Miami koji je ove sezone u doigravanju oduševljavao ljubitelje košarke.

Igraj na Denver - Miami na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Momčad Erika Spoelstre nije u zavidnoj situaciji i dojam je da bi tek mogli odgoditi slavlje Denvera. 47 godina čekali su u Denveru ovaj trenutak i sad imaju meč loptu u kojoj mogu to i ostvariti.

Denver je dva puta 2020. u doigravanju stizao takav zaostatak, ali teško da bi isto mogao netko ponoviti protiv momčadi Michaela Malonea. Samo jedna momčad je u povijesti finala u tome uspjela, a to su bili Cavaliersi iz 2016. i zanimljivo da je član te momčadi bio Kevin Love, danas košarkaš Heata.

Ipak sjajna sezona koju iza sebe ima Nikola Jokić s brojkama koje ga svrstavaju među najveće košarkaše u povijesti trebala bi biti jamac za konačni uspjeh. Kao što je bila nepravda što i ove godine MVP nagrada nije završila u rukama Jokića, možda bi bila i da ovakvu sezonu ne okruni prvim u nizu NBA prstenom.

Za to prvu meč loptu ima Denver večeras na svom parketu.

Što su rekli?

Michael Malone, trener Denvera: "Moja najveća briga kada ulazim u bilo koju završnu utakmicu je ljudska priroda i borba protiv nje. Većina timova, kada imate 3-1, oni dođu do zraka. Morate imati agresivan način razmišljanja da biste bili učinkovita obrambena momčad. Ali ako nemate komunikaciju i disciplinu da se složite s tim, mislim da će vam nedostajati neke stvarno ključne komponente."

Erik Spoelstra, trener Miamija: "Oni pokušavaju oduzeti određene stvari. Mi pokušavamo doći do određenih stvari. Radi se o tome kako možete doći do toga i kako možete doći do toga pod svojim uvjetima."

Mjesto, vrijeme

Ball Arena, Denver, 2:30 sati

Nedostaju

Denver: Gillespie (ozljeda)

Miami: Herro, Oladipo (ozljede)

Prethodni međusobni dvoboj

Denver je dominantan u doigravanju. Stradali su mnogi na njihovom putu, a snagu sada osjeća i Miami s dva uzastopna poraza u finalnoj seriji.

Prognoza

Vjerojatno je ovo večer u kojoj će Nikola Jokić sjajnu sezonu okruniti svojim prvim u nizu NBA prstenom.

FOTO: EPA/BOB PEARSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!