Nogomet

Završen Trofej Labinskih rudara, Rijeka slavila u sve tri kategorije

Sportnet, Branimir Korać • utorak, 13.06.2023.
Završen Trofej Labinskih rudara, Rijeka slavila u sve tri kategorije

U organizaciji Nogometnog kluba Rudar održan je osmi po redu Trofej Labinskih rudara. Najuspješnija je bila Rijeka koja je slavila u sve tri kategorije, do devet, 11 i 13 godina...

U subotu je završio osmi po redu Trofej Labinskih rudara na kojem je sudjelovalo 46 ekipa iz Hrvatske i inozemstva. Turnir se igrao na tri terena u Rapcu, Vinežu i na Gradskom stadionu u Labinu. U sve tri kategorije naslove je osvojila HNK Rijeka.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Novi direktor Valentino Stepčić nije krio zadovoljstvo nakon završetka turnira: "Ponosni smo što smo uspjeli organizirati jedan od najboljih i najvećih dječjih turnira u ovom dijelu Hrvatske. Nije bilo lako, ali uz ovakvu ekipu i ovakvu podršku ljudi iz kluba, te pogotovo predsjednika Sandija Dobrića, uspješno smo priveli kraju osmi po redu TLR. Zahvaljujem se svim sudionicima, njihovim trenerima na odličnoj suradnji kroz cijeli turnir, ljudima u klubu, predsjedniku Dobriću, šefu Akademije Čupiću, tajniku Milevoju, svim trenerima, našim kadetima i pionirima koji su u ova tri dana pomogli na raznorazne načine u organizaciji turnira, našem ekonomu i legendi, Dorijanu Liculu Mišu, curama iz Maslinice bez kojih je nemoguće organizirati tako veliki turnir s toliko ljudi, te svakako sponzorima turnira. A najviše od svega zahvaljujem našim natjecateljskim ekipama koje su bile na turniru, one su obilježile 8. TLR i na tome im kao direktor, a pogotovo kao trener, od srca čestitam. Za drugu godinu spremamo iznenađenja i nadamo se da će deveti po redu Trofej biti jos bolji i kvalitetniji. I ovom prilikom čestitam HNK Rijeci na naslovu u sve tri kategorije."

Zatvaranje turnira je uveličao i gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić koji je i podijelio pehare i medalje zajedno s predsjednikom NK Rudara Sandijem Dobrićem, šefom Akademije Frankom Čupićem te glavnim trenerom seniorske momčadi kluba Robertom Paliskom. Osim nogometnog dijela, čelništvo turnira se uključilo u humanitarnu akciju Rastimo zajedno za udrugu Krilo Labin u svrhu izgradnje poludnevnog boravka djece s teškoćama u razvoju i osoba sa invaliditetom na Vinežu.

U kategoriji U9 domaćin je imao tri ekipe koje su pokazale da Rudar ima svjetlu budućnost. Povijesni uspjeh postigli su Rudar crni koji su u skupini osvojili prvo mjesto sa sedam bodova, dok je ekipa Rudar zeleni (2015. godište) kao najmlađa na turniru, pokazala da već sada može konkurirati jačim ekipama. Pobjedom protiv Istre 1961 i neodlučenim rezultatom protiv Jadrana iz Poreča, završili su turnir sa sedam bodova i osvojili velike simpatije publike. Rudar Crni je s prvim mjestom ušao u Zlatnu skupinu gdje je porazom od HNK Rijeke (pobjednika Turnira), neriješenim rezultatom s Uljanikom i pobjedom protiv Olimpije iz Ljubljane, završio turnir na odličnom drugom mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!