Košarka

Olympiakos na korak od titule treba još jedno veliko slavlje protiv Panathinaikosa

Krešimir Milić • četvrtak, 15.06.2023.
Olympiakos na korak od titule treba još jedno veliko slavlje protiv Panathinaikosa
Foto: EPA

Dominaciju rivala prekinuli su prošle sezone u prvenstvu, a sad još preostaje nastaviti niz svojih titula. Sjajnu sezonu u kojoj im je europski trofej izmakao za pola koša žele završiti osvajanjem prvenstva…

Jedna pobjeda dijeli Olympiakos od obrane naslova prvaka Grčke. Prošle sezone prekinuli su dominaciju najvećih rivala koja je trajala četiri sezone. Doduše ere dominacije između Panathinaikosa i njih izmjenjuju se još od 2002. kad je posljednji put bio netko drugi prvak, a to je bio atenski AEK.

Igraj na Panathinaikos - Olympiakos na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Panathinaikos je u ovoj eri bio dominantniji i uzeo više naslova, a rivali žele poravnati taj račun. Sjajnu sezonu propustili su okruniti europski trofejem za samo pola koša. Bolji je bio Real Madrid kod kojeg je presudila individualna kvaliteta u momčadi na putu prema osvajanju tituli prvaka.

Samo u ovoj godini Panathinaikos i Olympiakos susretali su se šest puta, a u pet je slavio klub s Pireja. Uspjeli su košarkaši Panathinaikosa do pobjede tek u drugoj utakmici finalne serije za naslov prvaka Grčke. I ta pobjeda je bila za jedan koša, a u druge dvije odigrane utakmice slavio je Olympiakos.

Posebnu demonstraciju sile pokazali su u posljednjoj utakmici kad su ostavili rivale na 52 koša i slavili 75:52. Kad bi ponovili još jednu tu veliku pobjedu stigli bi do naslova i obrane titule.

Titulu sad mogu proslaviti na gostujućem parketu, a po svim predviđanjima čini se da bi se to moglo i ostvariti.

Što su rekli?

Nikos Pappas, košarkaš Panathinaikosa: "Bila je ovo teška godina za nama. Unatoč problemima s kojima se susrećemo, svi u momčadi, od trenera do domara, odlučni smo dati sve za pobjedu s ljudima na našoj strani. Siguran sam da će OAKA biti puna."

Giorgos Bartzokas, trener Olympiakosa:"Napravili smo važan korak prema posljednjem cilju ove godine. Ovaj korak naravno ne čini ništa. Moramo se s istom skromnošću, istom pažnjom i koncentracijom pripremiti za sljedeću utakmicu, koja će također biti vrlo teška, kao što je bila posljednja. Nemam puno za reći, bolje je analizirati godinu kada će završiti pozitivno ili negativno."

Mjesto, vrijeme

O.A.C.A. Olympic Indoor Hall, Atena, 20:15 sati

Nedostaju

Panathinaikos: -

Olympiakos: -

Prethodni međusobni dvoboj

Slavio je Olympiakos na domaćem parketu s velikom razlikom. Pobjedom 75:52 došli su na korak od naslova prvaka Grčke.

Prognoza

Obrana naslova je blizu za Olympiakos, a danas bi ga mogli odnijeti u Pirej.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!