Nogomet

VIDEO: Katar svladao Meksiko i prošao skupinu, još jedan hat-trick Jesusa Fereire

Petar Jenjić • ponedjeljak, 03.07.2023.
VIDEO: Katar svladao Meksiko i prošao skupinu, još jedan hat-trick Jesusa Fereire
Foto: EPA

Odigrane su utakmice trećeg kola Gold Cupa u skupinama A i B. U sljedeću fazu prošli su: SAD, Jamajka, Meksiko i Katar...

U skupini A do sljedeće faze natjecanja stigla je Jamajka koja je s visokih 5:0 bila bolja od Sv. Kristofora i Nevisa te skupinu zaključila sa sedam bodova, koliko je na kraju imao i domaćin SAD.

Igraj na Gold Cup na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Jamajčani su poveli nakon 30 minuta igre autogolom Julanija Archibalda, da bi u sudačkoj nadoknadi Jonathan Russell podebljao vodstvo svoje reprezentacije. Di'Shon Bernard u 49. zabio je za 3:0, a od 72. do 74. zabijali su još Daniel Johnson i Cory Burke.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

Sjedinjene Američke Države igrale su protiv Trinidad i Tobaga utakmicu koju nisu smjeli izgubiti. Ne samo da nisu, nego su upisali uvjerljivu pobjedu od 6:0.

Na utakmici u Charlotti već nakon prvog poluvremena imali su vodstvo od 3:0 zahvaljujući hat-tricku Jesusa Ferreire koji je isti broj golova zabio u jednako visokoj pobjedi protiv Sv. Kristofora i Nevisa. Zabijao je redom u 14., 38. i trećoj minuti sudačke nadoknade.

U drugom poluvremenu tri različita igrača postizala su golove. Cade Cowell u 66. minuti, Gianluca Busio u 79. minuti i Brandon Vazquez u petoj minuti sudačke nadoknade.

Najzanimljivije trenutke s utakmice pogledajte OVDJE.

U vrlo izjednačenoj skupini B jedino je bilo jasno da će Meksiko sigurno ići dalje pa je zato mogao opuštenije u zadnjem kolu protiv Katara. Iskoristili su to njegovi protivnici te upisali minimalnu pobjedu.

Jedini pogodak na susretu postigao je Hazem Shehata u 27. minuti, a time je donio svojoj reprezentaciji prolazak skupine. Katar je završio skupinu s četiri boda, kao i Honduras koji je svladao Haiti s 2:1, ali je zbog bolje gol razlike prošao dalje.

Haićane je u vodstvo doveo Frantzdy Pierrot u 20. minuti, a preokret Hondurasu donijeli su Jerry Bengtson i Jose Pinto.

Gold Cup:
Jamajka - Sv. Kristofor i Nevis 5:0
SAD - Trinidad i Tobago 6:0
Honduras - Haiti 2:1
Meksiko - Katar 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!