Nogomet

Širi se korupcijski skandal u Kini, osumnjičena još dva dužnosnika Nogometnog saveza

HINA, Petar Jenjić • nedjelja, 23.07.2023.
Širi se korupcijski skandal u Kini, osumnjičena još dva dužnosnika Nogometnog saveza

Dva dužnosnika Kineskog nogometnog saveza osumnjičena su za navodne "ozbiljne prekršaje protiv discipline i zakona u stranci". Tako se obično piše kada se radi o korupciji...

Korupcijski skandal u Kineskom nogometnom savezu (CFA) poprima sve šire razmjere, a kineska novinska agencija Xinhua izvijestila je u subotu da je istraga proširena na još dva važna dužnosnika Saveza.

Direktor Odjela za tehnologiju Tan Hai i direktor Odjela za strateške planove Qi Jun osumnjičeni su za "navodne ozbiljne prekršaje protiv discipline i zakona u stranci", što se obično piše o korupciji u Kini, piše njemačka novinska agencija dpa.

Vlasti su već u veljači pokrenule istragu protiv predsjednika Chen Xuyuana s istim opisom prekršaja, a mjesec dana kasnije i protiv dvojice dužnosnika Wang Xiaopinga i Huang Songa.

Detalji još nisu objavljeni u Kini, međutim jasno je da je čelnik stranke Xi Jinping strastveni ljubitelj nogometa i da želi brz razvoj istog. Do sada se ta zemlja samo jednom plasirala na Svjetsko prvenstvo, a posljednjih godina sve je više optužbi za korupciju u nogometu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!