Vodeni sportovi

Bijač uoči Kanade: 'Najteže je nama igračima, ali dužnost nam je završiti ovo dostojanstveno'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 24.07.2023.
Bijač uoči Kanade: 'Najteže je nama igračima, ali dužnost nam je završiti ovo dostojanstveno'
Foto: EPA

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nije uspjela izboriti četvrtfinale Svjetskog prvenstva, tamo je prošla Crna Gora i Hrvatska može završiti u najboljem slučaju na devetom mjesto...

Prvi dvoboj u borbi za plasman od devetog do 12. mjesta bit će Kanada s kojom Hrvatska ne bi smjela imati problema čak niti uzdrmana porazom od Crne Gore.

Igraj na Hrvatska - Kanada na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Iznimno je teško, ali naša je dužnost i obaveza da završimo ovaj turnir dostojanstveno. Nama igračima je najteže budući da je puno rada i muke uloženo tijekom cijelog ovog ljeta, na žalost nismo to uspjeli napraviti. No to je sport, moramo se naučiti nositi s ovakvim trenucima", poručuje Marko Bijač.

Bijač je svjestan kako Hrvatska mora odraditi posao u nastavku turnira na najbolji mogući način i doći barem do te dvije završne pobjede.

"Dužni smo i prema sebi i prema svima ostalima prikazati Hrvatsku do kraja u najboljem izdanju. Nakon toga nam preostaje tri-četiri mjeseca za dobru analizu ovog što se ovdje dogodilo i da na idućem velikom natjecanju u Izraelu na Europskom prvenstvu vidimo bolju Hrvatsku."

Nakon Prvenstva bit će dosta prostora za analizu koja je svakako potrebna.

"Iskusili smo i ono najljepše i ono najružnije. Moramo naučiti da nakon tih lijepih trenutaka ne treba upadati u neke velike euforije, vrlo brzo dolaze novi izazovi. Tako i sada ne treba upadati u neku depresiju i agoniju, uskoro nas čekaju novi izazovi i prilike za popravak. Na nama je da dobro analiziramo ovo za sebe i ekipno. Ovdje imamo još dvije utakmice i moramo to odraditi kako treba."

FOTO: EPA/HIROSHI YAMAMURA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani24.07.2023. u 20:02
    Stvarno ce in bit tesko kontra kanade sve da golmana stave na sidruna a sidruna za golmana
    Bogomdani