Nogomet

Australke trebaju pobjedu protiv Kanade za prolaz skupine

Krešimir Milić • ponedjeljak, 31.07.2023.
Australke trebaju pobjedu protiv Kanade za prolaz skupine
Foto: FaH

Pritisak je ogroman za nogometašice Australije. Pred domaćom publikom na Svjetskom prvenstvu moraju slaviti za daljnji plasman…

Poraz od Nigerije za Australiju bio je potpuno neočekivan na Svjetskom prvenstvu u nogometu za žene. Očekivale su na domaćem terenu lakši prolaz skupine, ali u zadnjoj utakmici morat će ga loviti.

Igraj na utakmice SP-a za nogometašice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Golove Nigerijki sanjat će ako danas ne pobijede protiv Kanade. Pobjedom protiv Irske u prvoj utakmici upisali su tri boda na koja trebaju nadogradnju s kojom bi osigurali prolaz skupine. Sami remi neće im biti dovoljan i on više ide na ruku Kanadi, pogotovo ako Nigerijke upišu pobjedu i protiv Irske.

Stoga je pritisak danas pred domaćom publikom za Australke velik. No u najavama utakmice kazale su kako su spremne na to i da žele ostvariti što bolji plasman na Svjetskom prvenstvu pred svojim navijačima.

Lako im neće biti s obzirom da Kanađanke igraju dobru obranu. Uz to Kanađanke žele napraviti određeni iskorak na Svjetskom prvenstvu.

Prije tri godine osvojile su zlato na Olimpijskim igrama, a sad žele medalju i na svjetskoj smotri. Od nastavka puta prema tom cilju dijeli ih sad još jedna utakmica u kojoj ne smiju biti poražene.

Što su rekli?

Sam Kerr, igračica Australije:"Samo izađimo, radimo ono što znamo najbolje i pobijedimo u igri. I pokazati svima što je taj australski duh."

Jessie Fleming, igračica Kanade:"Uzbuđeni smo. Sigurno će biti jako dobra atmosfera. Znali smo da će ova skupina biti zahtjevna, ali volimo igrati u ovakvim utakmicama kada možda publika nije na našoj strani. Uvijek uživamo igrati i protiv Australki, a momčadi su prilično izjednačene. Znamo da će Australke biti spremne za borbu i to su utakmice koje izvlače apsolutno najbolje iz nas. Kao grupa, svi se jako veselimo tome."

Mjesto, vrijeme, sudac

Melbourne Rectangular Stadium, Melbourne, 12 sati

Sutkinja: Stéphanie Frappart (Francuska)

Nedostaju

Kanada: -

Australija: -

Prethodni međusobni dvoboj

Australke nisu nikad slavile protiv Kanade. Posljednji put su igrale prošle godine i u dvije utakmice u obje je slavila Kanada.

Prognoza

Domaći teren i pritisak pod kojim su Australke mogao bi biti faktor s kojim bi stigle do pobjede.

Foto: EPA/DARREN ENGLAND

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!