Vodeni sportovi

U-17: Hrvatske vaterpolistice izborile četvrtfinale Europskog prvenstva

Sportnet, Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
U-17: Hrvatske vaterpolistice izborile četvrtfinale Europskog prvenstva
Foto: Igor Šoban/PIXSELL

U četvrtfinale Europskog prvenstva do 17 godina plasirala se hrvatska ženska vaterpolska reprezentacija. U osmini finala nije imala velikih problema protiv vršnjakinja iz Slovačke...

Hrvatska ženska reprezentacija do 17 godina očekivano se i vrlo uvjerljivo plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva u turskoj Manisi.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U tzv. lažnoj osmini finala Slovačka jednostavno nije bio dorastao suparnik. Utakmica u kojoj se najbolje očitovala razlika u kvaliteti između prve i druge jakosne kategorije, ukoliko hrvatsku igračice svrstamo u prvu, gdje su i bile prilikom ždrijeba.

Brzina, snaga, vještina, uigranost, tehnika. Baš svi detalji vaterpolske igre bili su daleko na strani hrvatske reprezentacije, pa je posljedica toga onda i visoka pobjeda 21:7.

Najbolja je u hrvatskim redovima bila Jelena Butić s pet golova, dok su po tri pogotka dodale Neli Janković i Nika Alamat.

U četvrtfinalu će Hrvatska igrati već sutra (četvrtak, 3. kolovoza) protiv jedne od najboljih reprezentacija u Europi, protiv sastava Grčke. Ovaj susret će početi u 15.30 sati.

U-17 Europsko prvenstvo, osmina finala:
Hrvatska - Slovačka 21:7

HVS.hr

FOTO: Igor Šoban/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!