Nogomet

Meho Kodro jedini kandidat za izbornika Bosne i Hercegovine

HINA, Petar Jenjić • srijeda, 02.08.2023.
Meho Kodro jedini kandidat za izbornika Bosne i Hercegovine

Iskusni trener Meho Kodro jedini je kandidat za izbornika Bosne i Hercegovine. Na toj bi poziciji trebao naslijediti Faruka Hadžibegića...

Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u četvrtak će imenovati novog izbornika nogometne reprezentacije, a ta je pozicija već rezervirana za Mehu Kodru, tvrde lokalni mediji.

Igraj na kvalifikacije za Ligu prvaka na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Kodro bi na mjestu izbornika trebao naslijediti Faruka Hadžibegića koji je bio prisiljen podnijeti ostavku zbog loših rezultata nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2024. godine.

Bosna i Hercegovina je u kvalifikacijama do sada pretrpjela tri poraza i zabilježila tek jednu pobjedu te uz tri osvojena boda predzadnja je u skupini u kojoj vode Portugal sa 12 i Slovačka s deset bodova.

Meho Kodro već je jednom bio izbornik A reprezentacije BiH i to 2008. godine, no taj je dio karijere završio vrlo brzo. Imenovan je u u siječnju 2008. a smijenjen već u u svibnju zbog sukoba s tadašnjim članovima vodstva Nogometnog saveza BiH.

Za mostarski “Velež” igrao od 1985. do 1991. godine, a bio je i član nogometne reprezentacije SFRJ u vrijeme kada ju je vodio Ivica Osim.

Nakon toga je igračku karijeru nastavio u inozemstvu nastupajući za španjolski Real Sociedad te potom za Barcelonu i Tenerife. Od aktivnog se igranja oprostio u dresu izraleskog Maccabija 2002. godine, a nakon toga se posvetio trenerskom poslu u BiH i Švicarskoj.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani02.08.2023. u 18:12
    Ko će onda bit izbornik?
    Bogomdani