Nogomet

Engleska izdržala produžetke s igračicom manje i na jedanaesterce izbacila opasne Nigerijke

Krešimir Milić • ponedjeljak, 07.08.2023.
Engleska izdržala produžetke s igračicom manje i na jedanaesterce izbacila opasne Nigerijke
Foto: EPA

U tvrdoj utakmici osmine finala Svjetskog prvenstva nogometašica slavile su reprezentativke Engleske. Nigerija nije uspjela realizirati niz prilika, a onda su još promašile dva jedanaesterca u raspucavanju…

Boljim izvođenjem jedanaesteraca Engleska se plasirala u četvrtfinale Svjetskog prvenstva nogometašica. Bolje su danas bile od Nigerijki koje su do ove faza natjecanja stigle bez poraza s dva remija i jednom pobjedom.

Igraj na utakmice Svjetskog prvenstva (ž) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nakon što je regularni dio završio bez pogodaka otišlo se u produžetak u kojem isto nije pao gol, a onda su u izvođenju jedanaesteraca bolje bile reprezentativke Engleske s 4:2.

Nigerijke su se na ovom prvenstvu više puta pokazale kao opasne protivnice, a tako su se postavile i protiv Engleske kojoj su u prvom dijelu uputile osam udaraca na gol, no samo jedan je pronašao put u okvir. Engleska je kroz posjed pokušavala doći do prilike kojom bi riješile utakmicu, ali nisu pronalazile put do mreže Nigerije.

Engleska je ostala u 87. minuti s igračicom manje kad je napadačica Chelseaja Lauren James dobila izravni crveni karton. Nije ih to na kraju previše poremetilo na putu prema prolazu. Nigerija je u produžetku napadala, ali je ostala bez gola za četvrtfinale.

Za Englesku je raspucavanju jedanaesteraca prvi promašila Georgia Stanway, a onda su redom pogađale Bethany England, Rachel Daly, Alex Greenwood i Chloe Kelly. Kod Nigerijki prva dva jedanaesterca promašile su Desire Oparanozie i Michelle Alozie, a zabijale su Rasheedat Ajibade i Christy Ucheibe.

Engleska sad čeka u četvrtfinalu bolje iz ogleda osmine finala između Kolumbije i Jamajke.

Svjetsko prvenstvo nogometašica, osmina finala:
Engleska – Nigerija 0:0 (4:2 nakon penala)

Foto: EPA/JONO SEARLE

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!