Tenis

Treća sreća: Sinner osvojio prvi Masters naslov

HINA, Krešimir Milić • ponedjeljak, 14.08.2023.
Treća sreća: Sinner osvojio prvi Masters naslov
Foto: EPA

Prošlogodišnjem osvajaču umaškog Croatia Opena ovo je bilo treće finale na Mastersima i pokazalo se sretnim. Pobjeđivali su ga u finalima Miamija pobjeđivali Danjil Medvjedev ove godine i Poljak Hubert Hurkacz 2021.godine...

Najbolji talijanski tenisač Jannik Sinner, osmi na svijetu, u nedjelju je u Torontu osvojio svoj prvi naslov na turnirima Masters 1000 serije pobijedivši u finalu Australca Alexa de Minaura, 18. na ATP listi, sa 6:4, 6:1 za 89 minuta.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prošlogodišnjem osvajaču umaškog Croatia Opena ovo je bilo treće finale na Mastersima i pokazalo se sretnim, nakon što su ga u finalima Miamija pobjeđivali Danil Medvjedev ove godine i Poljak Hubert Hurkacz 2021.

Bilo je to ukupno 11. finale za Sinnera na ATP Touru, a osvojio je svoj osmi naslov, drugi u ovoj sezoni nakon trijumfa u Montpellieru.

Alex de Minaur je došao do svog 14. finala, prvog na turnirima Masters serije, ali je ostao na sedam naslova. U najvećem pojedinačnom meču svoje karijere, kao da je ostao bez snage, nakon što je na putu do finala pobijedio osmog nositelja, Amerikanca Taylora Fritza, i trećeg tenisača svijeta Danila Medvjedeva. U finalu je osvojio manje od 50% poena nakon svog prvog servisa, što ga je odvelo u poraz.

Sinner će s novih 1000 bodova napredovati za dva mjesta i stići do šeste pozicije, što mu je najbolji renking u karijeri. I Alex de Minaur će popraviti svoj najbolji renking. Do sada je to bilo 15. mjesto, a od ponedjeljka će biti 12.

ATP Toronto - finale
Jannik Sinner - Alex de Minaur 6:4, 6:1

FOTO: EPA/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!