Košarka

Hrvatska ponovno vrlo uvjerljiva, Švedska potpuno nadigrana u drugom poluvremenu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 14.08.2023.
Hrvatska ponovno vrlo uvjerljiva, Švedska potpuno nadigrana u drugom poluvremenu

Hrvatska košarkaška reprezentacija upisala je i drugu pobjedu na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Istanbulu. Švedske ja prošla vrlo slično kao i Belgija na startu, visoko je poražena s 99:67...

Hrvatska zasad odlično odrađuje posao na pretkvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre koji se održava u Istanbulu. Skupina s Belgijom, Švedskom i Nizozemskom zasad je ugodna i lagana, Hrvatska je upisala dvije vrlo uvjerljive pobjede te će s Nizozemskom igrati za prvo mjesto. Ono pravo tek će kasnije uslijediti.

Igraj na kvalifikacije za OI na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Protiv Švedske bilo je nešto neizvjesnije u prvom poluvremenu, ali u nastavku susreta sve je bilo u znaku Hrvatske koja je potpuno dominirala, povećavala prednost i na kraju je upisala vrlo visoku pobjedu 99:67.

Hrvatska nije najbolje otvorila utakmicu i Šveđani su u prvj dionici bili u vodstvu do same završnice kada je Badžim prvo poravnao, a zatim Zubac napokon doiveo Hrvatsku u vodstvo 24:22.

Od tog trenutka Hrvatska nije više niti jednom ispustila vodstvo, a u drugom poluvremenu tek se vidjela razlika u kvaliteti.

Treću dionicu Hrvatska je dobio s 21:7. četvrtu s 27:18 i pobjegla je na ogromnu razliku.

U hrvatskom sastavu Jaleen Smith upisao je 24 poena uz pet skokova, Roko Badžim dodao je 15 poena i pet skokova, a Ivica Zubac 13 poena, šest skokova i sedam asistencija.

Daleko najbolji kod Švedske bio je Elijah Clarance s 29 poena.

Pretkvalifikacije za Olimpijske igre:
Hrvatska - Švedska 99:67

FOTO: fiba.basketball

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!