Ostali sportovi

Hrvatske odbojkašice spremne za početak Europskog prvenstva: 'Pobjeda na startu puno bi značila'

Sportnet, Branimir Korać • srijeda, 16.08.2023.
Hrvatske odbojkašice spremne za početak Europskog prvenstva: 'Pobjeda na startu puno bi značila'
Foto: FaH

Sati nas dijele do početka Europskog prvenstva za Hrvatsku koje se igra u Italiji. Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija prvu utakmicu igra u srijedu, 16. kolovoza u 21 sat protiv reprezentacije Bugarske u Monzi.

Ženski turnir se igra u Italiji, Belgiji, Estoniji i Njemačkoj. Amfiteatar u Veroni jučer je bio domaćin međunarodnog natjecanja nakon gotovo 35 godina od posljednjeg događaja: odbojkaške utakmice 23. svibnja 1988. između Sjedinjenih Država i Sovjetskog Saveza.

Igraj na Hrvatska - Bugarska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Bugarsku poznajemo iz Svjetske lige. Pobjeda bi nam puno značila za daljnji tijek natjecanja. Što se tiče ostalih protivnika u grupi, ne trebamo previše analizirati već se fokusirati na sebe. Trebamo dati sve od sebe kako bi plasman bio što bolji. Nadamo se i podršci iz Hrvatske. Vjerujem da s ovom mladom ekipom možemo napraviti dobre stvari", izjavila je Lucija Mlinar.

Uz Hrvatsku u grupi B su i reprezentacije Italije, Bugarske, Rumunjske, Švicarske i Bosne i Hercegovine.

"Europsko prvenstvo je dug turnir. Trebamo gledati svaku utakmicu i trenutak zasebno. Naša grupa nije lagana. Favorit je Italija. Trebamo unaprijediti našu igru kako bi postigli što bolji rezultat", izjavio je izbornik Ferhat Akbas.

Za Hrvatsku na Europskom prvenstvu igraju Karla Antunović, Andrea Mihaljević, Ema Strunjak, Božana Butigan, Lea Deak, Lucija Mlinar, Dijana Karatović, Nina Strize, Josipa Marković, Martina Šamadan, Ana Viktoria Trcol, Tia Kovčo, Izabela Štimac, Mirta Freund. Izbornik reprezentacije je Ferhat Akbas.

"Nakon odrađenih priprema u Zadru te jedne prijateljske utakmice, evo nas u Monzi. Skupina je zahtjevna, trebamo se dobro pripremiti kako bi ostvarili što bolji rezultat", zaključila je Martina Šamadan.

FOTO - HINA, ua

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!