UEFA Superkup, Finale, 16.08.2023, 21:00 h, Atena, Georgios Karaiskakis
Suci: Francois Letexier, Cyril Mugnier, Mehdi Rahmouni (Francuska)
Manchester City
Manchester City
Cole Palmer 63'
6:5(0:1, 1:1, 6:5 pen) Sevilla
Youssef En-Nesyri 25'
Sevilla

Kovačić i Gvardiol do prvog trofeja sa Cityjem, Gudelj tragičar Seville

Petar Jenjić • srijeda, 16.08.2023.
Kovačić i Gvardiol do prvog trofeja sa Cityjem, Gudelj tragičar Seville
Foto: EPA

Nogometaši Manchester Cityja osvojili su Uefin Superkup. Nakon što je 90 minuta regularnog vremena završilo 1:1, Građani su bili uspješniji od Seville nakon boljeg izvođenja penala...

Manchester City
Sevilla
Manchester City
Sevilla
31
Ederson
2
Kyle Walker
25
Manuel Akanji
24
Joško Gvardiol
6
Nathan Ake
8
Mateo Kovačić
16
Rodri
80
Cole Palmer
(do 85')
47
Phil Foden
10
Jack Grealish
9
Erling Haaland
Pričuvni igrači
19
Julian Alvarez
85'
 
 
 
Trener
Pep Guardiola
13
Yassine Bounou
16
Jesus Navas
(do 83')
22
Loic Bade
6
Nemanja Gudelj
19
Marcos Acuna
8
Joan Jordan
10
Ivan Rakitić
5
Lucas Ocampos
21
Oliver Torres
(do 70')
17
Erik Lamela
(do 90'+2')
15
Youssef En-Nesyri
(do 90'+2')
Pričuvni igrači
26
Juanlu
70'
4
Gonzalo Montiel
83'
9
Rafa Mir
90'+2'
7
Suso
90'+2'
Trener
Jose Luiz Mendilibar

U svom prvom nastupu u Uefinom Superkupu, nogometaši Manchester Cityja uspjeli su ga i osvojiti. U utakmici protiv Seville slavili su nakon boljeg izvođenja penala i nakon ispuštenog Community Shielda ipak uzeli trofej na startu sezone.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sevilli je ovo bio čak sedmi nastup u Superkupu, a osvojila ga je samo jednom, i to u svom prvom nastupu 2006. godine. Ovo joj je šesti uzastopni poraz.

Ono što je odmah na početku susreta bilo vrijedno izdvojiti jest da su na travnjaku su od prve minute bila sva trojica Hrvata - Joško Gvardiol i Mateo Kovačić kod Manchestera te Ivan Rakitić kod Seville.

Na polovici prvog dijela Sevilla je povela 1:0. Vrlo jednostavna i za nju tipična akcija, ubacio je Marcos Acuna s lijeve strane, a u sredini se Youssef En-Nesyri uvukao između Nathana Akea i Gvardiola te glavom poslao loptu u sam donji kut.

Sevilla je nakon postignutog pogotka dobro stajala na travnjaku i City je odmaknula od svog gola, a u 31. minuti je imala još jednu priliku, Oliver Torres je dao loptu u 16 metara za Erika Lamelu koji ima puno prostora, ali puca pokraj gola.

Pritisak Cityja bez konkretne opasnosti u drugom poluvremenu i onda odjednom kontra Seville u 50. minuti. Vukao ju je Ocampos, dao u sredinu za En-Nesyrija koji dolazi sam pred Edersona, ali on brani njegov pokušaj. Španjolci su jako opasni u kontranapadima, i nakon najmanje pogreške Cityja s nekoliko igrača bježe u kontru.

Ipak, prvak Europe stigao je do pogotka u 63. minuti. Ponovno jednostavna akcija, Phil Foden je ubacio na drugu vratnicu gdje je utrčao Cole Palmer i glavom iz blizine poslao loptu u mrežu.

Opasno je nakon toga živjela Sevilla, Građani su imali nekoliko jako dobrih pokušaja, prvenstveno preko Palmera i Jacka Grealisha, ali nije bilo promjene rezultata do posljednjeg sučevog zvižduka.

Kovačić i Rakitić pucali su u trećoj seriji, a obojica su bili vrlo mirni, kao uostalom i njihovi prethodnici na obje strane. Drama se nastavila do pete serije kada je prvi i jedini promašio Nemanja Gudelj koji je pogodio gredu, a dvoboj bio završen.

Svi hrvatski nogometaši odigrali su cijele utakmice za svoje momčadi, a Kovačić i Gvardiol osvojili prvi trofej u novom klubu.

Uefin Superkup:
Manchester City - Sevilla 1:1 (6:5 nakon penala)

FOTO: EPA/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

UEFA Superkup

finale

Manchester City6:5 **Sevilla

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!