Nogomet

Zrinjski potvrdio povijesni plasman kluba iz Bosne i Hercegovine u grupnu fazu europskih natjecanja

Branimir Korać • četvrtak, 17.08.2023.
Zrinjski potvrdio povijesni plasman kluba iz Bosne i Hercegovine u grupnu fazu europskih natjecanja
Foto: EPA

Poznati su svi sudionici play-offa Europske lige i play-offa Konferencijske lige među klubovima koji su nastupili u pretkolu Konferencijske lige. Zrinjski je uspio sačuvati ogromnu prednost iz prvog susreta i ima osiguranu u najmanju ruku grupnu fazu Konferencijske lige...

Velikih 6:2 iz prvog susreta bilo je i više nego dovoljno Zrinjskom da na Islandu završi posao i upiše prolaz protiv Breidablika. Na Islandu su domaćini slavili s 1:0, ali to nije bilo niti blizu dovoljno.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Breidablik je stigao do pobjede zahvaljujući autogolom Slobodana Jakovljevića u 56. minuti susreta.

Ludogorec je u uzvratu visoko slavio protiv Astane s 5:1 i tako je nadoknadio zaostatak iz prvog susreta kada je Astana bila bolja s 2:1. Na vratima obje momčadi bili su Hrvati, Simon Sluga čuvao je mrežu Ludogoreca, a Josip Čondrić bio je na golu Astane. Marin Tomasov ušao je u igru u 52. minuti.

Dva pogotka za Ludogorec postigli su Jakub Piotrowski i Bernhard Tekpetey dok je jedan pogodak dodao Despodov. Za Astanu je pogodio Darboe i u 29. minuti zabio za 1:1.

Problema nije bilo za Hacken koji je slavio s 5:0 protiv Žalgirisa. Vrlo uvjerljiva pobjeda Šveđana u uzvratu na koji su donijeli prednost 3:1 iz Litve. Dvostruki strijelac za Hacken bio je Ibrahim Sadiq dok su po jedan gol postigli Srđan Hrstić, Samuel Gustafsson i Momodou Sonko.

HJK Helsinki već u desetoj minuti poveo je pogotkom Hostikke, ali četiri minute kasnije "uništio" ga je Kevin Kouassivi-Benissan koji u samo dvije minute zarađuje dva žuta kartona i ostavlja Fince s igračem manje. Qarabag to koristi i radi preokret te odnosi pobjedu 2:1 s kojom prolazi dalje.

Praška Slavia u uzvratu protiv Dnipra upisala je remi 1:1 i tako prošla dalje nakon što je u prvom susretu bila bolja s uvjerljivih 3:0. Prvi susret bio je presudan i u ogledu između BATE Borisova i Šerifa, tamo su Moldavci slavili s 5:1 da bi u uzvratu u Mađarskoj i 2:2 bilo dovoljno za prolaz.

Neizvjesno je bilo u dvoboju između Genka i Olympiakosa. Grci su kod kuće slavili s 2:1 da bi u uzvratu u 96. minuti izborili prolaz. Genk je vodio golom Paintsila sve do 96. minute kada Alexandropoulos zabija za 1:1 i baca u očaj domaćina.

Europska liga, pretkolo:
Breidablik - Zrinjski 1:0 (2:6)
Ludogorec - Astana 5:1 (1:2)
Hacken - Žalgiris 5:0 (3:1)
HJK - Qarabag 1:2 (1:2)
Dnipro - Slavia Prag 1:1 (0:3)
BATE - Šerif 2:2 (1:5)
Genk - Olympiakos 1:1 (1:2)

FOTO: EPA/Bjorn Larsson Rosvall

Europska liga

3. pretkolo

Astana2:1Ludogorec Razgrad
Qarabağ2:1HJK Helsinki
Žalgiris Vilnius1:3Häcken
Šerif Tiraspol5:1BATE Borisov
Slavia Prag3:0Dnipro
Olympiakos1:0Genk
Zrinjski6:2Breidablik
HJK Helsinki1:2Qarabağ
Häcken5:0Žalgiris Vilnius
Breidablik1:0Zrinjski
BATE Borisov2:2Šerif Tiraspol
Dnipro1:1Slavia Prag
Genk1:2Olympiakos
Ludogorec Razgrad5:1Astana

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!