Nogomet

Bilić upisao prvu pobjedu s Al Fatehom, dva gola zabila bivša nada Barcelone

Krešimir Milić • petak, 18.08.2023.
Bilić upisao prvu pobjedu s Al Fatehom, dva gola zabila bivša nada Barcelone
Foto: FaH

Bivši hrvatski izbornik bez poraza je u novom klubu u prve dvije utakmice. Slavio je u gostima kod Al Akhdouda u prvenstvu, a prvo ime susreta s dva zgoditka bio je Cristian Tello…

Ove sezone saudijska liga u većem je fokusu zbog skupih transfera i dolazaka velikih zvijezda iz europskih klubova, a našem podneblju i zbog hrvatskih trenera koji vode tamošnje klubove. Jedan od njih je bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić koji je ove sezone preuzeo Al Fateh, a s njima u prva dva kola ima remi i pobjedu.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Pobjedu je ostvario danas na gostovanju kod Al Akhdouda gdje je Bilićeva momčad slavila s 3:1. Prvo ime susreta bio je s dva gola i asistencijom Cristian Tello, nekadašnja nada Barcelone koji je nosio još dres Porta, Fiorentine i Betisa u Europi, a onda se preko MLS-a odlučio na Saudijsku Arabiju gdje je drugu sezonu zaredom u dresu Al Fateha.

Domaći su poveli u 23. minuti preko Rumunja Florina Tanasea, ali u 36. minuti kreće preokret. Tello je asistirao za Marokanca Mourada Batnu koji pogađa za 1:1. U drugoj minuti sudačke nadoknade prvog dijela Tello s bijele točke pogađa za preokret.

Konačan rezultat od 3:1 postavio je Tello u 92. minuti kad je zabio na asistenciju Armenca Lucasa Zelarayana. S ovom pobjedom privremeno su zasjeli na treće mjesto prvenstvene ljestvice.

U idućem kolu Al Fateh čeka težak ogled kad im u goste dolazi Al Nassr predvođen Cristianom Ronaldom, Marcelom Brozovićem, Sadiom Maneom i ostalim zvijezdama. Utakmica je na rasporedu u petak 25. kolovoza od 20 sati.

Saudijska Premier liga, 2. kolo:
Al Akhdoud - Al Fateh 1:3

FOTO: HINA/ Daniel KASAP

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!