Ostali sportovi

Perković: 'Mislim da mogu u finalu daleko baciti'

Krešimir Milić • nedjelja, 20.08.2023.
Perković: 'Mislim da mogu u finalu daleko baciti'
Foto: EPA

Hrvatska atletičarka najavila je finale u bacanju diska. Bit će to za nju sedmo finale na svjetskim prvenstvima…

Na sedmom nastupu na svjetskim prvenstvima Sandra Perković izborila je sedmi put finale u bacanju diska. Najboljim hicem ove sezone od 65.62 metra izborila je finale u Budimpešti.

Igraj na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Jako rano smo se dignuli. Jako sam sretna, znala sam da je 64 metra ujutro jako teško baciti, došla sam spremna i fokusirana. Nisam odradila najbolji trening za kvalifikacije, to čuvam uvijek za finale, ali nikad ne idem neoprezno, jer znam koliko kvalifikacije mogu biti kritične. Bacila sam to u prvom hicu, nešto sam naučila ove sezone, pokaži što imaš i idi doma. Ispunila sam i olimpijsku normu, koja mi je na posljednjem natjecanju u Stockholmu izmaknula za centimetar. Veselim se utorku i finalu", rekla je u razgovoru za HRT.

Otkrila je i kako se osjeća u Mađarskoj.

"Ove sezone bila sam jako dobra, no onda se povrijedila krajem četvrtog mjeseca i tu je krenula agonija. Drago mi je da sam tu i zdrava, neću reći ona prava, jer ona prava baca preko 70 metara lagano, ali ona koja može biti jako dobra. Želim si mirnu glavu i borbeni duh i onda je sve otvoreno."

Misli da u finalu može daleko baciti disk.

"Moja očekivanja su uvijek dati sve od sebe, biti najbolja verzija sebe. Ova sezona je za mene bila dosta kritična. Mislim da mogu u finalu daleko baciti."

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!