Nogomet

Prvi pogodak Frigana u dresu Westerloa, Barišić asistirao u pobjedi Rangersa

Mihaela Bradovski • subota, 26.08.2023.
Prvi pogodak Frigana u dresu Westerloa, Barišić asistirao u pobjedi Rangersa
Foto: Pixsell

Mladi hrvatski reprezentativac Matija Frigan "otvorio je račun" u dresu Westerloa. Upisao je pogodak za povećanje prednosti svoje momčadi koja je bila na putu prema prvoj ovosezonskoj pobjedi...

U petom kolu belgijskog porvenstva Westerlo je dočekao na svom travnjaku momčad Mechelena i već u prvom poluvremenu čvrsto je zakoračio prema pobjedi. Dva gola sredinom prvog dijela odvojila su Westerlo koji je vodio s 2:0.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Prvi pogodak stigao je u 19. minuti zahvaljujući Lucasu Stassinu, a u 27. minuti prvi put od dolaska iz Rijeke, među strijelce se upisao i mladi hrvatski reprezentativac Matija Frigan.

Frigan se vrlo lijepo snašao u dosta nezgodnoj situaciji, dodavanje koje je išlo prema njemu pogodilo je braniča, ali Frigan je uspio iskontrolirati loptu, ući u 16 metara i onda pogodio iz teške pozicije suprotni kut.

Međutim Mechelen se u drugom dijelu uspio vratiti u utakmicu golom Roba Schoofsa i autogolom Madsena, a Lauberbach je pogodio za potpuni preokret.

Frigan je igru napustio u 74. minuti kod vodstva Westerloa 2:0.

Bolje sreće bio je Borna Barišić s Rangersima koji je slavio s 2:0 protiv Ross Countyja u gostima. Barišić je asistirao Roofeu u 22. minuti za vodeći pogodak, a na 2:0 povisio je Tavernier.

Belgijsko prvenstvo, peto kolo:
Westerlo - Mechelen 2:3

Škotsko prvenstvo, treće kolo:
Ross County - Rangers 0:2

FOTO: Alex Nicodim/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!