Nogomet

Čuljak za Sportnet: 'Ovo je uspjeh za pamćenje, prvi put smo ušli u ovo respektabilno društvo'

Branimir Korać • srijeda, 30.08.2023.
Čuljak za Sportnet: 'Ovo je uspjeh za pamćenje, prvi put smo ušli u ovo respektabilno društvo'
Foto: hns.family

Član istočne skupine Treće NL, Kutjevo, igrat će u glavnoj rundi SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa. Kutjevo je slavilo kod Gospića s 4:2 i tako izborilo nastup u prvom kolu...

S obzirom na rang natjecanja u kojem Gospić i Kutjevo nastupaju, gosti iz Kutjeva bili su papirnati favoriti. Međutim imali su i oni pritisak za vratom jer se od njih očekivao isključivo prolaz.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Može se reći da smo bili favoriti iako domaćin u Kupu možda ima malu prednost, ali ovdje se i domaćin postavio tako kao da smo mi favoriti. U prvom poluvremenu su se branili, mi smo imali posjed, ali nismo bili previše konkretni, a golove smo zabili iz prekida nakon dva kornera poslije čega nam je ipak bilo puno lakše igrati. "

Gospićani su pokazali da znaju igrati i stvarali su probleme renomiranom protivniku, što je priznao gostujući trener Petar Čuljak.

"U drugom ppoluvremenu domaćin je ipak malo otvorio karte, tu smo se i mi malo spašavali i branili jer su imali Gospićani nekoliko opasnih prilika. Zabili su gol za smanjenje na 3:1 nakon čega smo uveli svježe snage, zabili za 4:1 i uspostavili ravnotežu. Drugo poluvrijeme nije bilo bajno, ali to nam je nekako obilježje. Sve naše utakmice Kupa smo se baš mučili. Došli smo do ovdje teško, redom protiv protivnika protiv kojih smo bili favoriti. Osim Slavije iz Pleternice, sve su to redom bili međužupanijski ligaši. Dobro smo se othrvali toj ulozi favorita."

Uvjeti u Gospiću nisu bili jednostavni, ali Kutjevo je ipak došlo do povijesnog rezultata.

"Teren je bio težak, padala je kiša i takav teren je išao malo više domaćinu na ruku, Na kraju nisam bio nezadovoljan nego oduševljen time što su dečki napravili. Ovo je prvi put u 98 godina povijesti kluba da smo osvojili županijski kup i prošli u ovo društvo koje je stvarno respektabilno. Nadam se da će doći netko zvučan i onda ćemo napraviti feštu za naše navijače. Danas ih je bilo 30-ak na tribinama, njima se stvarno najviše zahvaljujem. To je ipak za naklon da su ljudi po ovako lošem vremenu otputovali tako daleko, očito je ta ljubav velika, a mi smo im, nadam se, uzvratili na najbolji mogući način."

U malim sredinama nerijetko sve padne na leđa nekolicine entuzijasta i zato se svaka pomoć i podrška cijene, a gradonačelnik Kutjeva je taj koji čvrsto stoji uz klub.

"Zahvaljujem i našoj upravi i gradonačelniku Josipu Budimiru koji je i meni pomoćni trener, puno mi pomaže, bez njega bi stvarno teško mogli sve to izgurati. Posebne zahvale njemu što je i bolestan i povrijeđen potrošio vrijeme, prati nas i pomaže nam. Hvala svim ljudima u klubu, ovo je uspjeh za pamćenje", dodaje Čuljak.

U Kutjevu mogu pripremati feštu, u goste će im doći Osijek.

SuperSport Hrvatski kup

1/32 finala

Rudar Labin2:3Zagora
Tigar Sveta Nedelja0:2Omladinac Gornja Vrba
Papuk1:29Grobničan
Dugo Selo4:2 **Pitomača
Gospić 912:4Kutjevo
Vukovar '914:0Graničar Kotoriba
Vardarac1:2 *Karlovac 1919
Jalžabet1:3Moslavina
Bilogora0:2Ponikve
Jadran Poreč2:1Mladost Ždralovi
Graničar Županja0:3Croatia Zmijavci
Zagorec1:0Omladinac Staro Topolje
Belišće3:0Novi Marof
Libertas1:0Međimurec
Primorac Biograd0:2 *Radnik Križevci
Tomislav Drnje1:4Jadran Luka Ploče

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!