Nogomet

Blatnjak za Sportnet: 'Imali smo čak i bolje prilike nego Radnik, ali nije bilo koncentracije'

Branimir Korać • četvrtak, 31.08.2023.
Blatnjak za Sportnet: 'Imali smo čak i bolje prilike nego Radnik, ali nije bilo koncentracije'
Foto: Pixsell

Radnik iz Križevaca prošao je u prvo kolo SuperSport Hrvatskog kupa izbacivši Primorac iz Biograda nakon 120 minuta borbe. Domaćin je unatoč porazu pružio dobar otpor...

Primorac je na svom igralištu u Biogradu ugostio člana SuperSport Druge NL Radnik iz Križevaca, ali nije uspio doći do iznenađenja. Radnik je slavio nakon produžetaka s 2:0.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Dragan Blatnjak, trener Primorca, nakon susreta nije bio nezadovoljan. Njegova momčad bila je potpuno ravnopravan protivnik momčadi iz višeg ranga.

"Težak protivnik, želio bih čestitati Radniku na prolazu. Bila je to dobra utakmica, gledatelji su mogli gledati ravnopravan dvoboj kroz 120 minuta. Mi smo imali svoje trenutke, ali nismo zabili gol, jednostavno presudilo je to nekakvo iskustvo i širina klupe. Nemam što zamjeriti svojim igračima, mislim da smo pružili svoj maksimum. Imali smo svoje prilike, čak bih rekao i bolje nego Radnik, međutim nismo bili koncentrirani u samoj završnici te je na kraju presudila njihova širina kadra i čestitam im na prolazu."

Blatnjak žali za prilikama koje je njegova momčad imala, ali nije ih realizirala. Radnik je to iskoristio i kaznio golovima Sandija Kovača u 109. i Kristijana Katalenca u 113. minuti.

"Znali smo da se radi o kvalitetnoj ekipi, ali isto tako znali smo da ćemo imati svoje trenutke i prilike. Opet govorim, mislim da smo bili ravnopravni. Čak prema mom mišljenju imali smo i bolje prilike, oni su većim dijelom utakmice imali posjed, ali ne i izgledne prilike za ugroziti naš gol. To je tako, utakmica je morala prevagnuti na jednu stranu, otišla je na njihovu stranu i čestitam im. Apsolutno sam zadovoljan našom izvedbom i to će nam se morati negdje vratiti, nadam se vrlo brzo u prvenstvu."

Nakon startnog poraza u prvenstvu protiv Neretvanca, Primorac je poražen i u Kupu te sada traži pozitivan rezultat u Sinju gdje bi okrenuo vodu na svoj mlin.

"U prvom kolu smo igrali protiv Neretvanca i odigrali ok utakmicu, ali isto tako nismo uspjeli realizirati neke svoje prilike i izgubili smo. Nije lijepo startati s dva poraza na koja nismo računali, međutim vjerujem u moju ekipu, da nije tako ne bih niti došao ovdje. Znam koliko vrijede. Uvjeren sam da će se u nekim utakmicama vratiti pošteni rad. Za tri dana imamo utakmicu u Sinju, trebamo se prije svega oporaviti i pripremiti za utakmicu protiv jako dobrog protivnika. Vjerujem u svoju ekipu i uvjeren sam da ćemo u Sinju odigrati dobru utakmicu."

FOTO: Šime Zelić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!