Nogomet

Tomečak: 'Neke se stvari ne događaju preko noći, ali mislim da bi ovo mogla biti prekretnica'

Sportnet, Krešimir Milić • petak, 01.09.2023.
Tomečak: 'Neke se stvari ne događaju preko noći, ali mislim da bi ovo mogla biti prekretnica'
Foto: Pixsell

Nogometaš Rudeša najavio je susret protiv Gorice. Igraju u Kranjčevićevoj od 19 sati u subotu…

Nogometaši Rudeša u 7. kolu SuperSport Hrvatske nogometne lige ove subote u Kranjčevićevoj ulici od 19 sati dočekuju Goricu. U prošlom kolu Rudeš je remijem 0:0 kod Istre 1961 stigao do prvog ovosezonskog boda.

Igraj na Rudeš - Gorica na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Bilo je i ranije utakmica u kojima je Rudeš mogao doći do boda, ali nisu uspijevali unatoč dobroj igri izvući pozitivniji rezultat. Zato se dobrom rezultatu nadaju u sljedećoj utakmici koju je najavio Ivan Tomečak.

"Lakše se diše. Morali smo od nekud krenuti. Mislim da smo već i ranije mogli doći do nekih bodova, ali evo sada smo uspjeli taj prvi bod uzeti na teškom gostovanju kod Istre. Mislim da nam je to sada jedan dobar početak. Najvažnije je da držimo priključak sa svima. Također, nadam se da će nam to pomoći da uđemo u pozitivnu seriju. To je posebice bitno za ove mlade igrače, da se imaju za što primiti. I da uz dobru igru imamo i neki bod", rekao je Tomečak, najiskusniji igrač u momčadi Roberta Prosinečkog i nastavio:

"Nije jednostavno doći do bodova, bez obzira na to što igraš dobro. Jer to su sve iskusne momčadi. Brojni su igrači koji godinama već igraju u HNL-u. Za razliku od nas, jer u momčadi imamo puno mladih igrača, kojima je ovo prvi susret s nogometom na ovom nivou. Neke stvari ne događaju se preko noći, ali mislim da bi ovo mogla biti prekretnica te da ćemo nastaviti skupljati bodove. "

Tomečak je stigao iz Gorice u Rudeš, a Turopoljci će igrati prvi put pod novim strategom. Klupu je preuzeo Dinko Jeličić.

"Gorica je jako dobro ušla u prvenstvo, na energiju gospodina Sopića s kojim sam surađivao, baš kao i s tim dečkima. Prošle sezone, nakon lošeg ulaska, uspjeli smo napraviti odličan rezultat, podigli se iz 'mrtvih', a na krilima toga oni su ušli u (n)ovu sezonu, pozitivno i u odličnoj atmosferi. Sopić je napustio njihove redove, tako da sve to utječe na ekipu. Istina, došao je Dinko Jeličić, ali igračima će trebati neko vrijeme na privikavanje. No, bez obzira na sve, oni su odlična momčad, koja ima glavu i rep."

Rudeš se posljednjih dana pojačao, stigli su Vinko Petković i Fran Topić.

"Pojačavamo se, jer smo vidjeli da nam je to neophodno. Osim toga konkurencija je uvijek dobro došla. Petković se već dokazao kroz neke utakmice u HNL-u. I sigurno će donijeti to potrebno iskustvo. Topić je debitirao u Dinamu, zaoštrit će konkurenciju u napadu. A svaki takav igrač nam je potreban. "

Nadaju se navijači Rudeša bodovima u subotu.

"Očekuje teška utakmica, ali s obzirom na to da igramo kod kuće, tako se trebamo postaviti. I ponoviti igru koju smo dosad prezentirali. Naravno, uz puno čvršću obranu. I onda s pravom možemo računati na neke bodove", zaključio je Tomečak.

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!