Tenis

Gojo: 'Imam što unaprijediti, to me čini sretnim'

Petar Jenjić • ponedjeljak, 04.09.2023.
Gojo: 'Imam što unaprijediti, to me čini sretnim'
Foto: EPA

Borna Gojo rekao je nakon poraza od Novaka Đokovića da je stadion Arthur Ashe ostavio veliki utjecaj na njega posebno na početku meča. Dodao je da će sada odmoriti i pripremiti se za Davis Cup...

Hrvatski tenisač Borna Gojo poražen je od Novaka Đokovića u osmini finala US Opena. U izjavi nakon meča rekao je da mu je trebalo vremena prilagoditi se na glavni teren.

Igraj na US Open (m) na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Očito je da sam se u prvom setu mučio, kad sam izašao na centralni teren prvi put u karijeri, bez treninga, imao sam problem vidjeti lopticu. Ne kažem da bih uzeo set, ali sam imao 3:0. Da sam igrao bolje nego što jesam, onda bi vjerojatno i Đoković. Trebalo mi je vremena prilagoditi se terenu, pogoditi polje, sve je bilo u redu."

"Kad igrate dvoboj ovakve težine, ne vidite što trebate napraviti i vidio sam kako bih morao unaprijediti igru. Treba napredovati u fizičkoj spremi, nije lako iz kvalifikacija igrati ovoliko, ovo mi je drugi tjedan. Imam što unaprijediti, to me čini sretnim, znam da mogu biti bolji igrač i otežati ovakvim igračima."

Stadion je bio pun.

"Malo sam pogledao okolo, pričao s prijateljima da mi je san igrati u New Yorku u noćnom turniru. Da sam mogao fizički, stajao bih sedam sati tamo, uživao sam. Rekao sam sebi da ću dati sve od sebe, ne idem samo skinuti gaće, uzeti dva gema i otići kući. Dao sam što sam mogao. On mi je čestitao na mreži, a ja sam mu rekao da osvoji."

Naporni su tjedni iza hrvatskog tenisača.

"Najbolja dva tjedna i da mi je ovo netko govorio prije turnira, potpisao bih. Sretan sam ulaskom u TOP 100. Dosta sam slomljen, stigao sam u Los Cabos prije pet, šest tjedana. Sad se ne osjećam super i sve me boli, ali idem što prije kući i da vidim što i kako. Slijedi Davis Cup u Splitu, to će biti nešto posebno za mene, bit ću na 150 posto. To je moj Arthur Ashe."

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!