Tenis

Toni Nadal: 'Ako sve bude išlo kako je planirano, Rafa se vraća na Australian Openu'

Petar Jenjić • utorak, 12.09.2023.
Toni Nadal: 'Ako sve bude išlo kako je planirano, Rafa se vraća na Australian Openu'
Foto: EPA

Rafael Nadal mogao bi zaigrati na prvom Grand Slam turniru sljedeće sezone, Australian Openu. To su riječi njegovog ujaka Tonija koji ističe da Rafin oporavak ide dobro...

Španjolska teniska zvijezda Rafael Nadal mogao bi se vratiti na terene početkom sljedeće godine na Australian Openu, barem ako je suditi prema riječima njegovog ujaka i direktora teniske Akademije Tonija Nadala.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Sada 37-godišnji Španjolac pauzira od siječnja nakon ozljede mišića lijeve noge u Melbourneu. Nadal je posljednji meč odigrao 18. siječnja u drugom kolu Australian Opena kada je u tri seta poražen od Amerikanca Mackenzieja McDonalda.

Prije nekoliko mjeseci najavio je da će 2024. biti godina njegovog povlačenja zbog niza ozljeda, no nije se usudio reći na kojim će turnirima igrati, kao ni točan datum povratka na terene.

"Rafa je dobro, oporavak ide po planu i za sada nema nikakvih problema. Trenira na terenima svoje akademije na Mallorci i čeka početak sljedeće sezone i ako sve bude išlo kako je planirano, trebao bi se vratiti na teren na Australian Openu 2024. To je također njegova želja", naglasio je Toni Nadal.

Ambiciozan je to sportski cilj, navode mediji, budući da se posljednjih mjeseci spekuliralo o mogućnosti da će iduće godine igrati samo Roland-Garros - njegov najdraži turnir - i Olimpijske igre u Parizu 2024. godine. U karijeri je osvojio 22 Grand Slam turnira.

FOTO: EPA/LUKAS COCH

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!