Nogomet

Kalinić: 'Volio bih da postoji Big Brother kamera pa da se vidi tko se s kim druži i što se događa'

Petar Jenjić • četvrtak, 21.09.2023.
Kalinić: 'Volio bih da postoji Big Brother kamera pa da se vidi tko se s kim druži i što se događa'
Foto: Ivana Ivanović/HINA

Lovre Kalinić rekao je u razgovoru za Sportske novosti kako se vraća u konkurenciju za utakmice Hajduka, ali da mu ne predstavlja problem sjediti na klupi. Osvrnuo se i na brojne negativne napise o svađama u svlačionici...

Vratar Hajduka Lovre Kalinić dao je intervju za Sportske novosti u kojima se osvrnuo na posljednje dane i tjedne u klubu nakon dva uzastopna poraza.

Igraj na Hajduk - Lokomotiva na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

"Nisam čovjek koji skuplja poene na Hajduku. Ako bih se zamarao time što će reći ljudi, nikada se ne bih bavio sportom i žalosno je da su dva poraza povod za širenje negativnih priča. Nepotrebno se širi negativni kontekst, ali recimo da je sve dio procesa, treba ostati sabran i gledati stvari realno. Odigrali smo loše i izgubili što nismo smjeli, ali čista je iluzija da ćeš svih 36 kola dobivati. Nismo ispali iz borbe, ali podići ćemo se, uvjeren sam u takav tijek zbivanja. I dalje smo ista momčad."

Pojavile su se i priče o svađama unutar svlačionice.

"Volio bih da postoji Big Brother kamera pa da se vidi tko se s kim druži i što se događa. Nigdje nema druženja igrača, gdje god sam bio, osim u Hajduku. Tu je svatko sa svakim dobar, u Aston Villi je profesionalizam do krajnjih granica. Dođeš i odradiš trening pa ideš kući. Nitko te ništa ne pita. Stalno smo na okupu, posebno mi stariji, a mlađi nisu na svakoj kavi, ali nekakve izmišljene priče da je netko protiv ovog ili onog, to je tužno."

"Takve priče doživljavam kao tragediju jer ako šutimo, nije u redu. U ovoj situaciji moram reći: "Ljudi, dosta je s tim glupostima i zamaranja mozgova nevažnim stvarima." Ako je netko nekoga poslao u onu stvar, to je u sportu normalno, a događa se i u životu svaki dan. Ako se šuti, onda je problem, to znači da nikome nije stalo. Kod nas se sve predimenzionira, od euforije do kanala u sedam dana, to je naš proces. Težimo idealu, želimo sve dobiti, ali ima i protivnika", nastavio je Kalinić.

Oporavak Kalinića se odužio, no bit će u kadru za sljedeću prvenstvenu utakmicu protiv Lokomotive i istaknuo je da mu neće biti problem ostati na klupi.

"Kad se čovjek ostvari i napravi karijeru, onda priče jesam li spreman sjesti na klupu budu smiješne. Sve sam u životu napravio radom jer to je jedino mjerilo svega i jedino time možeš gurati sebe prema naprijed. Naravno, oni koji me poznaju, znaju da nisam od ekscesa niti postavljam bilo kakve uvjete. Nisam nikad bio takav", rekao je između ostalog, za Sportske novosti.

FOTO: HINA/ Ivana IVANOVIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!