Nogomet

Zrinjski izveo nemoguće i čudesnim preokretom stigao do povijesne pobjede u Europi

Krešimir Milić • četvrtak, 21.09.2023.
Zrinjski izveo nemoguće i čudesnim preokretom stigao do povijesne pobjede u Europi
Foto: Denis Kapetanović/PIXSELL

Vodio je nizozemski AZ 3:0 na poluvremenu, a onda momčad Zrinjskog odigrala fenomenalno drugo poluvrijeme i stigla do slavlja. Upisali su prvu povijesnu pobjedu u skupinama nekog europskog natjecanja u svom prvom nastupu u toj fazi…

Zrinjski - AZ 4:3

Nevjerojatna utakmica odigrala se u Mostaru u prvom ogledu Zrinjskog u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja. Pamtit će se ova utakmica po puno stvari, a ponajviše po pobjedi koja je izgledala nemogućom nakon prvog poluvremena. Slavili su Mostarci protiv nizozemskog AZ-a s 4:3 u svojoj prvoj utakmici grupne faze nekog europskog natjecanja

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Gosti su veliku razliku napravili već u prvom poluvremenu koju će Zrinjski stići u drugom dijelu. U vodstvo ih je doveo Myron Van Brederode u 10. minuti, a na 2:0 povisio je Sven Mijnans u 32. dok je za 3:0 u 44. minuti zabio Dani de Wit.

Zrinjski je smanjio u drugom dijelu, a strijelac je bio bivši veznjak Hajduka Zvonimir Kožulj. On je ušao u igru na početku drugog poluvremena umjesto drugog nekadašnjeg veznjaka Hajduka Andrije Balića. Već u 48. minuti dobio je priliku smanjiti rezultat iz slobodnog udarca s 30-ak metara i iskoristio ju je. Pogodio je sjajno za 1:3 i postao prvi strijelac Zrinjskog u povijesti u grupnoj fazi nekog europskog natjecanja.

Nastavila se rapsodija Mostaraca u drugom dijelu golom Josipa Ćorluke za 2:3, a za 3:3 je zabio Aldin Hrvanović za ludilo na tribinama stadiona pod Bijelim brijegom. Tu nije stalo jer pravo veselje je nastupilo nakon gola Kožulja za 4:3 u 81. minuti i pobjedu Plemića u prvoj utakmici grupne faze Konferencijske lige.

Legia – Aston Villa

Legia je u Varšavi iznenadilka Aston Villu i slavila s 3:2. Dva puta se Aston Villa vraćala u igru, ali nisu uspjeli i treći put protiv poljske momčadi koja je upisala pobjedu i popunila dojam iznenađenja u skupini E Konferencijske lige.

Punile su se mreže u Varšavi, a već u prvom poluvremenu postignuta su četiri zgoditka. Pawel Wszolek u 3. minuti doveo je Legiju u vodstvo protiv Aston Ville, a gosti u 6. minuti preko Jhona Durana izjednačuju na 1:1.

Ernest Muci vratio je vodstvo Legije u 26. minuti, a u 38. minuti Lucas Digne zabija za izjednačenje. Muci je Legiji ponovno donio vodstvo u 51. minuti kad je zabio za 3:2.

Denis Kapetanović/PIXSELL

Konferencijska liga, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zrinjski4:3AZ Alkmaar
Legia Varšava3:2Aston Villa
1Aston Villa 612:7+513
2Legia Varšava 610:6+412
3AZ Alkmaar 67:12-56
4Zrinjski 66:10-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani21.09.2023. u 20:56
    Ala ludila! Super!
    Bogomdani