Nogomet

Gimenez kompletirao hat-trick, Feyenoord odradio posao protiv Ajaxa

Petar Jenjić • srijeda, 27.09.2023.
Gimenez kompletirao hat-trick, Feyenoord odradio posao protiv Ajaxa
Foto: EPA

Feyenoord je danas zaključio posao u šestom prvenstvenom kolu protiv Ajaxa. Nakon vodstva 3:0 pa prekida susreta zbog protivničkih navijača, danas je pred praznim stadionom postigao još jedan pogodak...

Odigran je ostatak utakmice šestog kola nizozemske Eredivisie između Ajaxa i Feyenoorda koja je prekinuta u drugom poluvremenu zbog navijačkih ispada domaće ekipe, pri vodstvu gostiju od 3:0.

Igraj na utakmice Eredivisie na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U preostalih 35 minuta Feyenoord je samo potvrdio pobjedu te na koncu slavio s 4:0. Time je stigao do 14 bodova, jedan manje od PSV-a i AZ Alkmaara koji imaju utakmicu manje.

Gostujuća ekipa povela je u desetoj minuti Quinten Timber proigrao je Santiaga Gimeneza, a ovaj poentirao za 1:0. Devet minuta kasnije isti igrač podebljao je vodstvo svoje momčadi.

Utakmica je prekidana više puta zbog ubacivanja baklji na teren, a gosti su za 3:0 zabili iz jednog kontranapada u 37. minuti. Ovoga puta u strijelce se upisao Igor Paixao na asistenciju Gimeneza.

Veliki derbi nizozemskog nogometa ponovno je prekinut u 55. minuti nakon što su ponovno na teren počele letjeti baklje i predmeti. Navijači domaće momčadi odlučili su prekinuti utakmice te su uspjeli u tom naumu.

Samo četiri minute po početku ostatka utakmice, Feyenoord je stigao do četvrtog pogotka. Ili da budem precizniji, Santiago Gimenez zabio je svoj treći na susretu nakon što obrana nije najbolje očistila loptu ispred svog gola.

U kadru gostiju nije bilo Luke Ivanušeca, Borna Sosa zamijenjen je na poluvremenu za Ajax, a u početnoj postavi igrao je i Josip Šutalo. Jakov Medić gledao je sve s klupe.

Eredivisie, 6. kolo:
Ajax - Feyenoord 0:4

FOTO: EPA/Olaf Kraak

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!