Nogomet

Novi posao za bivšeg trenera Dinama, postaje izbornik Libanona

Krešimir Milić • utorak, 03.10.2023.
Novi posao za bivšeg trenera Dinama, postaje izbornik Libanona
Foto: Pixsell

Nakon četiri godine bez angažmana bivši dugogodišnji pomoćnik Slavena Bilića vraća se na izbornički posao. Vodit će reprezentaciju Libanona…

Bivši hrvatski reprezentativac i trener Dinama Nikola Jurčević pronašao je novi posao, pišu Sportske novosti. Dugogodišnji pomoćnik bivšeg izbornika Slavena Bilića nakon četiri godine vraća se trenerskom poslu, a to će biti ponovno izbornička funkcija.

Igraj na utakmice SuperSport HNL-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Posljednji posao mu je bio na mjestu izbornika Azerbajdžana, a sad će to biti u Libanonu. Tamošnji savez odlučio se mijenjati izbornika Aleksandra Ilića nakon 13 utakmica u kojima je upisao pet pobjeda, dva remija i šest poraza. Došlo je do sporazumnog raskida nakon razačaravajućih rezultata na tri prijateljska turnira u Indiji.

Prema pisanju libanonskih medija, odabrali su Jurčevića "nakon proučavanja brojnih životopisa arapskih, europskih američkih stručnjaka, da bi konačni odabir pao na Hrvata". Iskusnom stručnjaku zadatak je pripremiti reprezentaciju za azijske kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Jurčević je u trenerskom poslu od 2002. godine kad je krenuo u Zagrebu pa postao trener Dinama. Vodio je Austriju Salzburg, Slaven Belupo te ponovno Dinamo pa Azerbajdžance, a bio je pomoćnik Slavenu Biliću u hrvatskoj reprezentaciji, Lokomotiv Moskvi, Bešiktašu i West Hamu.

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!