Tenis

Rafael Nadal ponovno u punom treningu, povratak se očekuje sljedeće godine

Mihaela Bradovski • srijeda, 04.10.2023.
Rafael Nadal ponovno u punom treningu, povratak se očekuje sljedeće godine
Foto: EPA

Rafael Nadal nastavlja s pripremama za povratak tenisu. Od rane faze sezone zbog novih zdravstvenih problema nije nastupao, ali naporno radi kako bi se vratio na teren...

Sljedeća godina po svemu sudeći mogla bi biti posljednja natjecateljska godina za Rafaela Nadala. Ova je praktički propala, posljednji nastup imao je još sredinom siječnja kada je poražen u drugom kolu Australian Opena.

Igraj na teniske mečeve na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Nadal je tada izgubio s glatkih 3:0 od Mackenzieja McDonalda, ali i sam je priznao kako nije bio u najboljem stanju i nije bio spreman za nastup. Nakon toga se povukao, oporavio se koliko god je to bilo moguće i ponovno je u punom treningu.

Nadal trenutno trenira na betonskoj podlozi i priprema se za početak sezone koji će tradicionalno biti u Australiji. Cilj za sljedeću sezonu koji je postavljen je dobar nastup u Roland-Garrosu i na Olimpijskim igrama u Parizu te će sve biti podređeno tome.

Iako su španjolski mediji nedavno nagađali kako bi se mogao pojaviti i tijekom dvoranske sezone na nekom od turnira, za očekivati je ipak kako će se vratiti na početku sljedeće sezone, a nastup na Australian Openu trebao bi biti prvi veliki ispit spremnosti.

FOTO: EPA/JAMES ROSS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!