Nogomet

Visoka pobjeda Antolićevog Damaca, poraz Dugandžićevog Al Taeea

Petar Jenjić • četvrtak, 05.10.2023.
Visoka pobjeda Antolićevog Damaca, poraz Dugandžićevog Al Taeea
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Odigrane su tri utakmice devetog kola saudijske Premier lige. Damac je na domaćem terenu bio bolji od Al Hazema, Al Taawon drži vrh ljestvice, barem privremeno. Al Riyadh remizirao je s Al Shababom...

Do druge pobjede sezone, ali ujedno i druge uzastopne, stigao je Damac koji je danas na domaćem terenu bio bolji od Al Hazema s 4:1. Gosti tako ostaju na dnu ljestvice jedini bez pobjede.

Igraj na utakmice Europske lige na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

U 16. minuti za vodstvo je zabio Assan Ceesay, da bi u 42. poentirao Georges N'Koudou. Odmah na otvaranju nastavka zabio je Ahmed Al Zain , da bi u 63. autogol postigao Bruno Viana. Počasni pogodak za goste zabio je Nawaf Al Habashi.

U dresu domaćina Domagoj Antolić krenuo je u početnoj postavi, a izašao je u 84. minuti.

Vrh ljestvice barem privremeno preuzima Al-Taawon koji je na domaćem terenu bio bolji od Al Taee s 3:0. Gostima je ovo šesti poraz sezone, a treći uzastopni, kojim su trenutno na 15. mjestu.

Nakon prvog poluvremena domaćin je vodio golovima Muse Barrowa iz 11. i Joaa Pedra iz 13. minute, da bi u 58. minuti pobjedu potvrdio pogotkom Alvaro Medran.

Za gostujuću momčad do 61. minuti igrao je hrvatski nogometaš Marko Dugandžić.

Dvoboj dvije momčadi iz donjeg dijela ljestvice, Al Riyadha i Al Shababa, završio je bez pobjednika 2:2. Domaćinu je ovo drugi, a gostima treći remi ove sezone.

Al Riyadh je vodio u dva navrata, golovima Andrea Graya i Juanmija, ali gost se vraćao zahvaljujući Romainu Saissu i Iagu Santosu koji je za konačan rezultat zabio u 88. minuti.

Saudijska Premier liga:
Damac - Al Hazem 4:1
Al Riyadh - Al Shabab 2:2
Al-Taawon - Al Taee 3:0

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!